Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

ENSZ: a tigréi erőszak egy évvel a tűzszünet után is folytatódik

Az ENSZ szakértői egy friss jelentésben figyelmeztettek, annak ellenére, hogy már közel egy éve megköttetett a tűzszünet, még mindig folytatódnak az atrocitások Tigrében.

Fotó: Unsplash/Betsy Arce
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ENSZ által nyilvánosságra hozott legfrissebb szakértői jelentés szerint az etióp kormány nem védi meg polgárait a „súlyos” emberi jogi visszaélésekkel szemben, miközben az erőszak és a gyűlöletbeszéd száma növekszik.

Az ENSZ szakértőiből álló csoport által készített jelentés szerint az emberi jogi visszaélések még mindig folytatódnak Etiópia északi Tigré régiójában, több mint 10 hónappal a véres polgárháborút hivatalosan lezáró tűzszünet után. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Az ENSZ Etiópiával foglalkozó nemzetközi emberi jogi szakértői bizottságának legutóbbi jelentése rámutatott, az ország kormánya nem védi meg polgárait a „súlyos és folyamatos” emberi jogi visszaélésektől, melyeket az etióp szövetségi hadsereggel együtt harcoló milíciák és eritreai csapatok követnek el.

A fentebb említett emberi jogi visszaélések magukban foglalják az etióp kormány által „elősegített vagy eltűrt” szexuális és nemi alapú erőszakot is. Az ENSZ-szakértők arra is rámutattak, hogy az etióp kormány által kezdeményezett „átmeneti igazságszolgáltatási” folyamat nem felel meg a nemzetközi normáknak.

A szakértők ezen felül aggodalmukat fejezték ki annak kapcsán is, hogy a közelmúltban látványosan növekedett az erőszak Oromiában és Amharában, Etiópia két legnépesebb régiójában. Hangsúlyozták, az érdemi igazságszolgáltatási folyamat végrehajtásának elmaradása a büntetlenség kultúráját táplálja, továbbá növeli a jövőbeli atrocitások kockázatát is.

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.

Bekavarhat egy dolog azoknak, akik még idén igényelnék a CSOK-ot, vagy a Babavárót

A már megszokott módon rövidesen eljön az igazgatási szünet ideje, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lehet hivatalos ügyeket intézni.