Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,471 $

Saját okostelefon piacra dobásán gondolkozik Elon Musk

New York, 2022. november 1. Elon Musk milliárdos üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója (b) és édesanyja, Maye Musk részt vesz Heidi Klum német szupermodell 21. Halloween-partiján New Yorkban 2022. október 31-én. MTI/AP/Invision/Evan Agostini
Smart
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Elon Musk megszellőztette, hogy amennyiben a Google és az Apple korlátozzák a Twitter elérését alkalmazásboltjukban, saját okostelefont dobhat piacra.

Előzmény:

 

A Twitternek kemény pár hete volt, mióta Elon Musk hosszas huzavona után átvette a gyeplőt, a cég felének felmondtak sokan pedig Musk „kőkemény” ultimátuma után hagyták ott a céget. Többen már temették is az oldalt, azonban egyelőre még tartja magát, bár a vezérigazgatónak már arra is van terve, ha a Google Play Store-ban és az Apple App Store-ban nem lenne elérhető az alkalmazás.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Egy amerikai konzervatív podcaster, Liz Wheeler vetette fel, hogy ha a két „elfogult” cég kivágná a Twittert az elérhető alkalmazások közül, Musknak saját okostelefont kellene gyártania, amire ő úgy felelt: „Remélem, nem fajul odáig a helyzet, de igen, ha nincs más lehetőség, csinálok egy alternatív telefont.”

Mindez azután történt a New York Postra hivatkozó TechTimes szerint, hogy az Apple App Store vezérigazgatója, Phil Schiller törölte profilját, Yoel Roth, a Twitter korábbi biztonsági főnöke pedig kijelentette, hogy az Apple és a Google törölheti a boltjaiból az alkalmazást, ha az „nem a szabályok szerint játszik.”

Persze könnyű kijelenteni, hogy „majd csinálok saját telefont”, de szakértők egybehangzó véleménye szerint rengeteg problémába ütközhet a világ leggazdagabb embere, ugyanis ki kellene építenie saját telefonos ökoszisztémáját, operációs rendszerrel, alkalmazásokkal és egyebekkel együtt, ráadásul a két nagy mellett már az Amazon, a Samsung és más óriások is fejlesztik saját alternatívájukat.

Azzal is meg kellene birkóznia, hogy meggyőzze a szoftverfejlesztőket, hogy az ő esetleges platformjára fejlesszék alkalmazásaikat és arra is felhívták a figyelmet, hogy a Tesla és SpaceX kezelésénél egy mobilos platformot sokkal nehezebb működtetni.

Persze egyelőre csak egy kósza ötletről van szó, és nem mintha mindent 100%-ig komolyan kellene venni, amit Musk a Twitteren leír.