Nyomon követik Musk magángépét, a milliárdos nem repes az örömtől

Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselõinek a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/Alexander Becer

Czinder Tímea

2022. január 29. - 05:05

Egy 19 éves fiú hatalmas követőtáborra tett szert azzal, hogy hírességek repülőit követi mozgás közben, a Tesla-vezér azonban biztonsági kockázatnak nevezte a Twitter-fiókot.

Kisebb kellemetlenség érte a napokban Elon Muskot, mikor rájött, hogy egy ElonJet néven ismertté vált, 117 ezer követővel rendelkező Twitter-fiók nyomon követi magánrepülője minden mozgását. A profilt egy 19 éves fiatal fiú hozta létre, aki a nyilvánosság számára elérhető légiforgalmi adatokat használó botokat alkalmazott a követésre.

Jack Sweeney 15 hasonló fiókkal is rendelkezik, amelyek közül a CelebJets nevő oldal olyan hírességek mozgását naplózza, mint Kyle Jenner, Floyd Maywather vagy éppen Jim Carrey, Musk azonban nem repes a ráirányuló figyelem miatt, és 5 ezer dollárt (1,6 millió forintot) ajánlott az ElonJet leállításáért.

„Le tudod venni? Ez biztonsági kockázatot jelent” – írta a Tesla-vezér, mire Sweeney úgy regált, „Igen, de ez egy Model 3-ba fog kerülni. Csak vicceltem, vagy mégsem?”. Musk erre állítólag azt választolta, nem tetszik neki az ötlet, hogy egy őrült lelője, majd megtette a vagyonához képest nem túl nagyvonalú ajánlatot.

„Van rá esély, hogy ezt 50 ezer dollárra emeljük? Ez nagyszerű támogatás lenne a főiskolán, és esetleg lehetővé tenné, hogy vegyek egy autót, talán még egy Model 3-at is”

– próbálkozott tovább a fiú a Tesla egyik csúcsmodelljére utalva.

A LadBible szerint milliárdos nem csapott le a 16 millió forintnak megfelelő ajánlatra, az ElonJet nevű Twitter-fiók ugyanis még mindig működik, a legutóbbi bejegyzés szerint pedig a magángép január 26-án szállt le utoljára a texasi Austinban.