18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Elon Musk szexbotránya: a milliárdos tagadja az őt ért vádakat

Fotó: Elon Musk, a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó vállalat vezérigazgatója. MTI/AP/Jeff Chiu
not image

Koós Alexandra

2022. május 22. - 06:59

A milliárdos szerint „politikai támadásról” lehet szó, amelynek célja, hogy rossz színben tüntesse fel, illetve megzavarja a Twitter 44 milliárd dolláros akvizícióját.

Elon Musk tagadja azokat az állításokat, amelyek szerint hat évvel ezelőtt a SpaceX egyik légiutaskísérőjét szexuálisan zaklatta, a cég pedig 250 ezer dollárt fizetett a hölgynek, hogy rendezze a Muskkal szembeni szexuális visszaélés miatti keresetét.

Az ügy sosem jutott el a bírósághoz, mivel a SpaceX végkielégítési megállapodást kötött a légiutaskísérővel, ez alapján megkapta az említett pénzösszeget, cserébe ígéretet tett arra, hogy nem perel a követelések miatt, illetve nem is beszélhet az állítólagos incidensről.

A vádak alapján a milliárdos engedély nélkül fogdosta a nőt, majd felfedte előtte a merevedő férfiasságát, valamint felajánlotta neki, hogy erotikus masszázsért cserébe „ajándékot” vásárol neki – számolt be a Business Insider.

Musk a Twitteren azt írta, „ezek az eszement vádak teljesen valótlanok”, mindemellett úgy véli, „politikai támadásról” lehet szó, amelynek az a célja, hogy zavart okozzon a Twitter felvásárlásában, illetve rossz színben tüntesse fel.

Hozzátette, amennyiben hajlamos lenne a szexuális zaklatásra, akkor valószínű, hogy 30 éves pályafutása alatt nem ez lett volna az első eset, amely napvilágra kerül, egy korábbi Twitter-bejegyzésében pedig azt írta, a politikai támadások drámai mértékben fokozódnak majd vele szemben.