Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Kritizálta a háborút, lefoglalták az orosz oligarcha luxusszállodáját Szocsiban

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Oleg Gyeripaszka többször is kifejtette a konfliktussal kapcsolatos nemtetszését, márciusban például azt írta a Twitterre, hogy „mihamarabb békét kell kötni”.

A milliárdos oligarcha, Oleg Gyeripaszka már az év elejétől hangoztatta az ukrajnai háborúval kapcsolatos véleményét, többek között őrültségnek titulálva azt, így sokan találgatni kezdtek, hogy a Kreml vajon hogyan fog reagálni a kritikájára.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Nemrégiben pedig sor került a „revansra”, ugyanis egy orosz bíróság elrendelte a Szocsiban található Imeretinszkij luxushotel-komplexum lefoglalását, amely Gyeripaszka tulajdonát képezi, értéke pedig 1 milliárd dollárra tehető.

Bár a szállodával kapcsolatos jogi vita még az invázió előtt kezdődött, a lefoglalása mégis azután történt, hogy a Kreml megkérte a milliárdost, nyugodjon meg, ám ez nyilvánvalóan nem így lett, legalábbis a történteket közelebbről ismerő forrás ezt állítja – írta a Sky News.

A hvg.hu szerint az oligarcha többször is kifejtette a konfliktussal kapcsolatos nemtetszését, márciusban például azt írta a Twitterre, hogy „mihamarabb békét kell kötni, mivel már átléptük azt a pontot, ahonnan nincs visszatérés”.

Állítólag még ebben a hónapban üzentek Gyeripaszkának, hogy hagyja abba a kritizálást, ám a fémmágnás júniusban is az álláspontját hangoztatta, mondván, Ukrajna elpusztítása „kolosszális hiba” lenne, mostanra pedig Kreml válasza is megérkezett.