Életveszélyes fenyegetés miatt őrizheti éjjel-nappal Kásler Miklós otthonát a rendőrség

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond, amikor találkozott az Ifjú Tudósok címû televíziós vetélkedõ zsûritagjaival a minisztériumban 2021. november 8-án. MTI/Soós Lajos
not image

Kornis Vivien

2021. november 23. - 22:02

Az EMMI közleményéből arra lehet következtetni, hogy Kásler Miklóst életveszélyesen megfenyegették, ezért van szüksége fokozott rendőri védelemre.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere budakeszi otthonát már egy ideje 24 órás alatt megfigyelés alatt tartja a rendőrség – számolt be a Telex a Népszavára hivatkozva, hozzátéve, hogy a hatóságok már régóta védik a miniszter házát, de jelenleg éjjel-nappal őrzik azt egy lakóbusz és egy jelzés nélküli civil rendőrautó segítségével.

A Népszava megkeresésére a rendőrség közölte, hogy a ,,miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

A büntetőeljárás részleteivel kapcsolatban sem a Központi Nyomozó Főügyészség, sem Kásler Miklós nem nyújtott több tájékoztatást a lapnak. 

A Telex azt írja, hogy az EMMI az üggyel kapcsolatban végül kiadott egy közleményt, melyben úgy fogalmaz a minisztérium: 

Az ellenzéki média inkább azokkal foglalkozzon, akik miatt a miniszter és családja kénytelen elszenvedni azokat a méltatlan támadásokat, amelyek nem riadnak meg attól sem, hogy egy köztiszteletben álló kormánytagot életveszélyesen megfenyegetnek.

Az EMMI közleményéből arra lehet következtetni, hogy Káslert életveszélyesen megfenyegették, ezért van szüksége fokozott rendőri védelemre.

Korábban Müller Cecília kapott hasonló védelmet, miután megfenyegették. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított.