Egyetlen szem chips miatt halt meg egy tinédzser

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A termék már nem található meg az amerikai boltok polcain.

A 14 éves Harris Wolobah egyetlen szemet evett a One Chip Challenge tortilla chipsből, nem sokkal később azonban rosszul lett, erőteljes gyomorfájdalomra panaszkodott, így az iskolaorvos hazaküldte. A fiú néhány óra múlva elvesztette az eszméletét és leállt a légzése, sajnos már nem tudtak segíteni rajta.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Az említett chipset a világ két legcsípősebb chili paprikájának, a Carolina Reaper és a Naga Viper keverékével ízesítették, s akik vásárolnak belőle, egyfajta erőpróba miatt teszik azt (meddig tudják elviselni az égő érzést), nem pedig azért, hogy jóízűen nassoljanak belőle.

Mint kiderült, a gyártó minden évben kiad egy új változatot a chipsből, mindig a világ legcsípősebb paprikáiból származó összetevőkkel. De a csomagoláson az is fel van tüntetve, hogy a termék fogyasztását nem ajánlják gyerekeknek, várandós nőknek és egészségügyi problémákkal küzdőknek.

Harris Wolobah-nak nem voltak – ismert – betegségei, édesanyja ezért is kezdett kampányolni a termék visszahívása mellett. Elmondása szerint ő csak tudatosítani szeretné a szülőkben, hogy ez a csípős chips mennyire veszélyes – szúrta ki a 24.hu a Jerusalem Post beszámolóját.

A gyártó az Instagramon közzétett közleményben fejezte ki részvétét, a Global News pedig közölte, hogy a terméket a tragikus eset nyomán az egész Egyesült Államokban visszavonták a kereskedelmi forgalomból, már nem található meg a boltok polcain.