Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

„Az Egyesült Királyság képtelen véget vetni annak a rossz szokásának, hogy mások kárára éljen”

Fotó: Recep Tayyip Erdogan török, Joe Biden amerikai elnök, Jens Stoltenberg NATO főtitkár és Boris Johnson brit miniszterelnök a NATO madridi csúcstalálkozójának első napi ülésén az Ifema kongresszusi és kiállítási központban 2022. június 29-én. MTI/AP/Susan Walsh
not image

Koós Alexandra

2022. július 5. - 05:05

Az orosz tisztviselő úgy véli, az ország minden lehetőséget próbál megragadni, hogy érvényesülni tudjon, valamint vezető szerepre tegyen szert.

Vjacseszlav Volodin, az orosz Állami Duma elnöke kijelentette, London arról igyekszik meggyőzni Európát, hogy „az utolsó ukránig harcolni kell Oroszország ellen”, miközben az ukrajnai konfliktus rendezésére irányuló erőfeszítések csak növekvő instabilitáshoz vezetnek a világban.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány úgy érzi, most pont rá van szükség

Hozzátette, hogy az Egyesült Királyság „képtelen véget vetni annak a rossz szokásának, hogy mások kárára éljen”, emellett az ország minden lehetőséget próbál megragadni, hogy érvényesülni tudjon – számolt be a TASS.

Az orosz tisztviselő rámutatott, hogy az Egyesült Királyság valaha a világ legnagyobb gazdasága volt, amely a globális GDP 25 százalékát adta, ma azonban a kilencedik helyen állnak, míg egykori gyarmatuk, India a harmadik.

„London egyik nap kivonul az Európai Unióból, majd másnap szövetségre törekszik a lengyelországi, balti államokbeli és ukrajnai oroszgyűlölő rezsimekkel, hogy aztán valahol vezető szerepet töltsön be. A gyarmati revansizmus semmi jóra nem vezet” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.