Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

Eddig több mint 140 ezer munkavállaló után nyújtottak be bértámogatási kérelmet Magyarországon

Pixabay
not image

Kornis Vivien

2021. április 5. - 18:13

Mintegy 22 ezer cég több mint 140 ezer munkavállalója után nyújtott be ágazati bértámogatási kérelmet Magyarországon Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerint.

Az államtitkár szerint a bértámogatás csak az egyik eszköz, amellyel a kormány támogatja a gazdaságot, és mindent összevetve a járvány kitörése óta már több mint 1.6 millió munkavállaló számára nyújtottak segítséget – írja a BAMA

Soron kívül Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

A koronavírus elleni küzdelemben a védőoltás a legfontosabb fegyverünk, ezért az a cél, hogy minél több ember regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, és amikor sorra kerül, menjen is el, és oltassa be magát

– hívta fel rá a figyelmet Schanda Tamás. Hozzátette: a megfelelő átoltottsági szint eléréséig érvényben kell tartani a veszélyhelyzeti korlátozásokat.

Az államtitkár arról beszélt, hogy a járványhelyzetben az első az élet és az egészség védelme, de a kormánynak a gazdaságot is támogatnia kell, és segíteni a vállalkozásokat abban, hogy talpon maradjanak és amikor a nyitás lehetségessé válik, újult erővel indulhassanak az üzletek. 

Ágazati bértámogatást eddig mintegy 22 ezer vállalkozás igényelt 140 ezer munkavállalójának, és a már odaítélt 55 milliárd forint támogatás 99 százalékát kifizette az állam – fejtette ki Schanda. Az államtitkár szerint a többi támogatási formát figyelembe véve összesen több mint 1.6 millió dolgozó kapott valamiféle támogatást a koronavírus-járvány kitörése óta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.