Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Donáth Anna: “Egyetlen politikus sem engedheti meg magának, hogy tudatosan és folytatólagosan átverje szavazóit és a népet”

Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselõje, miután leadta szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt
not image

Borbély Fanni

2022. július 15. - 14:47

Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe EP-képviselője is reagált az elmúlt napok rapid kormányzati döntéseire.

Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe EP-képviselője hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben az elmúlt napokban történt rapid kormányzati döntéseket értékelte. A politikus bejegyzésében arra szólította fel követőit, hogy egy pillanatra tegyék félre az elmúlt napokban/hetekben hozott kormányzati döntéseket, úgymint a kata-szigorítás, a rezsicsökkentés részleges eltörlése, vagy az extraprofit adó, s próbálják meg inkább az összképet nézni.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A politikus bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

“MINDENKIT ÁTVERTEK

Lépjünk egyet hátra, hogy megértsük, mi történik valójában ma Magyarországon.

Emelkedjünk kicsit a KATA-tüntetések és hídlezárások, a gázáremelés, a villanyáremelés és az extraadók zaja fölé, hogy távolabbról nézhessünk arra, ami itt zajlik velünk, körülöttünk.

A magasból ugyanis ez a közelről kaotikusnak tűnő helyzet világos összképpé áll össze.
Azok a politikusok, akik ezt az országot 12 éve irányítják, mindenkit átvertek. Átverték az ellenzékre szavazókat, átverték a politikától távol maradókat, és ami a legmegdöbbentőbb:

átverték a saját szavazóikat is.

Átverték, mégpedig háromszor.

Először a “fideszes gazdasági csodával” vertek át minket. Azzal, hogy valamit jobban tudnak, mint elődeik, és unortodox módszereik repítik a gazdaságot.

Miközben mára bebizonyosodott, hogy a fenntarhatatlan látszateredményeket pusztán az EU-s pénzek elképesztő mértékű beáramlása okozta.

A kijózanító valóság most, a gazdasági válságban omlik ránk. Nincsenek tartalékok, a gazdaság nem tud ellenállni a begyűrűző krízisnek, elszállt az infláció, elértéktelenedik a forint, és a magyar emberek életszínvonala hónapok alatt éveket zuhan vissza.

Azután mindenkit átvertek a választási ígéreteikkel. Azt hazudták, náluk a bölcsek köve:

megszorítások és adóemelés nélkül lesznek úrrá a válságon, és még a rezsicsökkentéshez sem nyúlnak majd.

Minden állításuk hazugság volt. A választások után megszorításokkal kezdtek, adóemeléssel folytatták, és most a rezsicsökkentést is eltörölték. Családok százezreinek megélhetése válik hónapról-hónapra bizonytalanabbá intézkedéseik nyomán.

A harmadik átverésük: hogy kezelni tudják a tomboló gazdasági válságot. Miközben Nagy Márton gazdasági miniszter beiktatása óta 10%-ot zuhant a forint és egyszámjegyűből kétszámjegyűvé robbant az infláció. És megszorításaik láthatóan semmilyen módon nem szabnak gátat a hanyatlásnak.

Intézkedéseik kétségbeesett kapkodások, társadalmi egyeztetés, tervezettség és valós számítások nélkül. A szociális érzék és a hosszú távú gondolkodás pedig teljesen hiányzik a jelenlegi kormány munkájából.

12 év gátlástalan átverése omlik most ránk, mindannyiunkra, politikai hovatartozástól függetlenül.

A gázáremelés miatt sokaknak választani kell, hogy a gyerek új cipőt vagy új iskolatáskát kap-e augusztusban. A tönkretett KATA miatt százezrek havi bevétele és életszívonala zuhant vissza évekkel ezelőtti szintre. A vágtázó infláció miatt pedig lassan már a középosztály is azt számolgatja, hogy tart ki a hó végéig a fizetés.

Mégis, még ezeknél a személyes tragédiáknál is súlyosabb bűn, amit a jelenlegi kormány elkövetett azzal, hogy egy teljes társadalmat átvertek.

Egyetlen politikus sem engedheti meg magának, hogy tudatosan és folytatólagosan átverje szavazóit és a népet, melynek szolgálatára felesküdött. A jelenlegi kormány nemcsak azért fog megbukni, mert nem tudja kezelni az országban tomboló gazdasági és szociális válságot, hanem azért is, mert erről 12 éven át hazudott a magyar embereknek.

Ezért a következő kormányt csak olyan politikai erő vezetheti majd, amelyről a választók elhiszik, hogy soha nem verné át őket hatalomvágytól elvakítva.

Erre pedig csak hiteles, szavahihető és tiszta múltú politikusok képesek. “

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.