Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Donald Trump a házkutatásról: az igazságszolgáltatás felfegyverzése, a radikális baloldali demokraták támadása

Fotó: EPA/JIM RASSOL
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 9. - 07:50

Az FBI nem volt hajlandó kommentálni, hogy a házkutatás valóban megtörtént-e. 

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn közölte, hogy a floridai Mar-A-Lago rezidenciáján „rajtaütöttek” az FBI ügynökei, házkutatást tartottak, amit ő „ügyészi visszaélésnek” nevezett – írja a Channel News Asia

Az FBI nem volt hajlandó kommentálni, hogy a házkutatás megtörtént-e, vagy hogy mi lehet a célja, és Trump sem tett semmilyen utalást arra, hogy miért jelentek meg a szövetségiek nála. 

Sötét időket élünk nemzetünk számára, mivel gyönyörű otthonom, a floridai Palm Beachen található Mar-A-Lago jelenleg ostrom alatt áll, rajtaütöttek, és FBI-ügynökök nagy csoportja tartja megszállva” – írta Trump.  

Felvételeket is közzétett, amelyeken rendőrautók voltak láthatók az ingatlan előtt. 

Ez ügyészi visszaélés, az igazságszolgáltatás felfegyverzése, és a radikális baloldali demokraták támadása, akik kétségbeesetten nem akarják, hogy 2024-ben induljak az elnökválasztáson” – fogalmazott. 

 „Ilyen támadásra csak egy lerobbant, harmadik világbeli országban kerülhetett volna sor. Sajnos Amerika mostanra egy ilyen országgá vált” – tette hozzá. 

Megjegyezte, hogy még a széfjét is feltörték. A New York Times információi szerint Trump nem volt jelen a razzia idején. 

Több amerikai médium az FBI-hoz közel álló forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az ügynökök bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a Mar-A-Lagóba küldött titkos dokumentumok esetleges rossz kezelésével kapcsolatban.

A Nemzeti Levéltár februárban közölte, hogy 15 doboznyi dokumentumot foglalt le Trump floridai birtokáról, ezek között szigorúan titkosak voltak, amelyeket akkor vitt magával, amikor újraválasztási vereségét követően elhagyta Washingtont.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.