Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Mióta itt jártál:

Trump odaszólt Pelosi tajvani látogatása miatt: „Mit keresett Tajvanon?”

Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök az America First Policy Intézet America First Agenda Summit című rendezvényén Washingtonban 2022. július 26-án. MTI/EPA/Shawn Thew
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 6. - 16:13

Az egykori államfő szükségtelen lépésnek tartotta a szigetországon tett látogatást, mert ezzel „ürügyet adtak Kínának, amire hosszú ideje várt”.

Az Egyesült Államok egykori elnöke, Donald Trump egy wisconsini gyűlésen felszólalva megkérdőjelezte, hogy Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke miért látogatott el Tajvanra, amelyet határozottan szükségtelen lépésnek tartott.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: hihetetlen bejelentések, Kulcsár Edina, Rubint Réka, Csobot Adél is elindul

„Mit keresett Tajvanon? Ezzel beteljesítette Kína álmát, hiszen ürügyet adott nekik. Pontosan ez volt az a kifogás, amire eddig vártak” – mondta.

Az amerikai házelnök kedd este érkezett Tajvanra, Peking határozott tiltakozása és fenyegetései ellenére, ez pedig az első alkalom volt, hogy egy ilyen magas rangú amerikai tisztviselő a szigetországba érkezett az elmúlt 25 évben.

Kína többször is arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Pelosi valóban ellátogat Tajvanra, nem fog következmények nélkül maradni, emellett szigorú ellenlépések fogják követni – számolt be a The Guardian.

A házelnök végül kedd este érkezett meg a szigetországba, nem sokkal később pedig Peking bejelentette, hogy Tajvan környékén hadgyakorlatokat fognak tartani, emellett számos ellenintézkedést vezettek be a szigetországgal és az USA-val szemben.