Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Kocsis: olthatatlan a hatalomvágy Gyurcsányban, aki Dobrevet előretolva akar hatalomra kerülni

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b), Kocsis Máté (k), a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség ülésén az Országházban 2022. május 17-én. A kormányfő bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Takács Petra

2022. szeptember 17. - 09:48

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselője elismerte, először azt gondolta, hogy az árnyékkormány körüli bejelentés egy vicc, de most már látja, hogy a DK komolyan gondolja ezt.

Voltak, akik szabályosan felnevettek a bejelentés hallatán, míg mások dühösen reagáltak, mert nem kérnek abból, amit Gyurcsány Ferenc kínálna. Rengetegen vannak, akik élesen emlékeznek a kormányzására, és láthattuk, hogy az előválasztásokon nem Dobrev Klára kapta meg a többség bizalmát.

Soron kívül GTSOU: nem változott az Európába irányuló orosz gázszállítások mennyisége

Most mégis árnyékkormányt alakítanak, amiről Kocsis először valóban azt gondolta, hogy vicc. Várta a cáfoló nyilatkozatot, ami végül nem futott be, és nemigazán érti, hogy mit akarnak elérni ezzel.

„Kiderült, hogy nem vicc. Először azt hittem, amikor ma Gyurcsányék bejelentették, hogy árnyékkormányt alakítanak, ez valami poén. (Molnár Csaba paródiába illő Gyurcsány-majmolása ezt a hitet csak erősítette. Egészen szürreális volt.)” – írta a posztjában Kocsis.

„Azóta meg csak telnek-múlnak az órák, és egyre inkább úgy fest, ezt teljesen komolyan gondolják. (Még mindig várom a DK cáfoló közleményét, de nem jön.) Bizonyára sokan tűnődnek azon, mégis hogyan gondolják Gyurcsányék néhány hónappal az irtózatos pofon után, amit a választóktól kaptak, hogy úgynevezett árnyékkormányt alakítanak.”

„Ha feltételezzük, hogy tényleg nem vicceltek (most már úgy fest), akkor próbáljuk megérteni a helyzetet! Jelenleg Gyurcsány pártja a legerősebb, legszervezettebb, legütőképesebb politikai közösség a baloldalon, amelyik jelen pillanatban is “készül”. Igen, a kormányzásra, és nem a süllyesztőbe.”

Kocsis szerint Gyurcsányban olthatatlan hatalomvágy dolgozik, olyannyira, hogy a feleségét előretolva igyekszik újra hatalomra kerülni. A Fidesz politikusa egyértelművé tette, nem fog megbukni a jelenlegi kormány, hiába számít erre a volt miniszterelnök.

„Ez azt jelenti, hogy olthatatlan hatalomvágya odáig vitte a bukott miniszterelnököt, hogy az asszonyt előretolva megpróbálja újra. “Így vagy úgy”, ahogy fogalmazott még a múlt héten. Abban reménykedik, hogy ha netán valamiért idő előtt menne a jelenlegi kormány (nem fog), akkor ő és az emberi azonnal beülhetnek a helyükre. Elég csak elképzelni is, hogy ez mit jelentene a mostani európai válság kellős közepén. Megszorítások, adóemelések, családok kifosztása. Mindenki ismeri a módszereiket.

Szerinte szimbolikus, hogy épp az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulójának időpontjára időzítették a bejelentést. Kiemelte, Gyurcsány szerinte tönkretette az országot, és ezzel együtt meg is bukott.

„Holnap lesz az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgásának évfordulója. Szimbolikus, hogy épp mostanra időzítette Gyurcsány az árnyékormány megalakítását, de legalább mindenkinek módja lesz visszaemlékezni, milyen is volt, amikor ez az alak belehazudott egy nemzet “arcába”.

„Amikor megverette a honfitársait, amikor lovasrohamot vezényelt ellenük. Aztán meg tönkretette az országot, és megbukott. A magyarok a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen egy Gyurcsány-kormány: mindent elvettek. Nyugdíjat, bért, családtámogatásokat. Most meg árnyékkormányt alakít. Nem vicc.”