Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Bejelentés: Dobrev Klára valóban árnyékkormányt alakít, jönnek a részletek

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
not image

Takács Petra

2022. szeptember 16. - 14:06

A korábbi híreknek megfelelően Gyurcsány Ferenc felesége árnyékkormányt alakít, melynek részleteit rövidesen közölni fogják.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője árnyékkormányt alakít – jelentette be a párt ügyvezető alelnöke. Molnár Csaba pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Dobrev Klárát a DK elnöksége kérte fel az árnyékkormány megalakítására, a politikus pedig elvállalta a feladatot.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Az ügyvezető alelnök a döntést azzal indokolta, hogy meggyőződésük szerint nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra. Dobrev Klára dolgozott az államigazgatás minden szintjén, öt nyelven beszél, jogász és közgazdász diplomával rendelkezik, az Európai Parlament alelnökeként az ország számára kulcsfontosságú nemzetközi kapcsolatokat alakított ki, elkötelezett hazafi, igazi európai magyar demokrata – érvelt jelöltjük mellett.

Az árnyékminiszterelnök terveiről egy vasárnapi rendezvényen fog beszélni, majd egy hétfői sajtótájékoztatón bemutatja árnyékkormányának tagjai – közölte Molnár Csaba. Az ügyvezető alelnök lépésüket azzal indokolta, hogy véleményük szerint Magyarország hatalmas bajban van.

A kormány a választás előtt “hazudott a magyaroknak”, majd a választás után a rendszerváltozás óta eltelt évtizedek “legfájdalmasabb megszorítócsomagját vetette ki az emberekre” – fogalmazott. A kabinet mérlege az “orbáni infláció”, az üzemanyaghiány, a hétszeres gázáremelés, az adóemelések, a tönkretett kisvállalkozások, a megélhetési válság és a rezsipánik, miközben a “12 év óta tartó lopás miatt” az ország még az uniós forrásokhoz sem jut hozzá – jelentette ki.

Orbán Viktor miatt van megélhetési válság Magyarországon és amíg a miniszterelnök marad, addig marad a válság is – foglalta össze véleményét Molnár Csaba.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.