Több csapat is pályázik a Barcelona csatárára

Fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 1. - 11:34

Három csapat is szívesen leigazolná Memphis Depay-t, akit akár el is engedne a Barcelona.

Az FC Barcelona fontolgatja, hogy a következő nyári átigazolási időszakban elengedné Memphis Depayt, ha olyan ajánlat érkezik, amely megfelel az anyagi követelményeknek, azzal a céllal, hogy a pénzt más igazolásokra fordítsa. 

A Barcelonának kiemelt fontosságú, hogy anyagilag jól jöjjön ki az átigazolásokból, de meg is tudja erősíteni a keretét, ezért több játékostól is megválna, hogyha olyan ajánlatokat kapnának. 

A holland, aki a szezon elején a csapat legjobb góllövője volt, nem úgy teljesít, ahogy azt mindenki várta, azonban nagy segítségre van a csapattársai számára. A mérlege eddig 19 mérkőzésen 8 gól és 2 gólpassz. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A gond csak az, hogy más stílusú középcsatárt képzel el Xavi a csapatban, és Ansu Fati visszatérésével Depay biztosan kiszorulna a kezdőből, ezért jó opció lehet az eladása a télen, ezzel pedig megkönnyítenék egy másik csatár érkezését. 

A Fichajes az El Nacionalra hivatkozva írja, hogy három európai csapat is érdeklődik a holland játékos iránt: 

  • AS Roma: Az olaszok támadókat keresnek, hogy harcban legyenek a Serie A bajnoki címéért. José Mourinho szereti Depay stílusát, bele is illene a csapatba, így lehetséges a szerződés.
  • PSG: Mivel Kylian Mbappé és Angel Di Maria szerződése 2022 nyarán lejár, a PSG szeretne Messi és Neymar mellé csatárt igazolni. Tudna együtt játszani a két sztárral, ráadásul ismeri a francia bajnokságot. 
  • Juventus: Az olaszoknak megnehezíti a dolgukat a rossz anyagi helyzet, le is maradtak a bajnoki pontversenyben, ezért a nyáron mindenképpen nagy erősítésre készülnek, hogy harcban lehessenek a bajnokságban, Memphis pedig segíthet ebben, ráadásul Agnelli kedveli a játékát.