Memphis Depay – könnyen jött, könnyen mehet?

Memphis Depay, az Olympique Lyon játékosa a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának elõdöntõjében játszott mérkõzésen Lisszabonban 2020. augusztus 19-én. MTI/EPA/AFP pool/Franck Fife
not image

Kornis Vivien

2021. november 26. - 06:58

Bár a Barcelonának csalódást okoz Memphis Depay romló teljesítménye, ez a Juventusnak csak jó hír.

Az ígéretes kezdetek ellenére Memphis Depay meccsről meccsre a szezon egyik legnagyobb csalódását jelenti. Az Olympique Lyonnais-nál és a holland nemzeti együttesben nyújtott teljesítménye lenyűgözte a Barcelonát, és arra számítottak, nagy fordulatot hozhat a csapat számára.

Depay pályán nyújtott teljesítménye azonban erőteljesen romlik, Ronald Koeman távozása óta pedig még feltűnőbb a gyengülés. A holland edző volt az egyik fő oka annak, hogy a csatár egyáltalán hajlandó volt aláírni a katalán klubbal, visszautasítva ezzel a Juventus ajánlatát.

Az El Nacional szerint nem nyerte el Memphis tetszését Koeman távozásának módja, hiszen az edzővel egyébként remek kapcsolatot ápol. Depay nehezen tud alkalmazkodni a Xavi Hernández által felállított új szabályokhoz, és egyre inkább arra a Depayre hasonlít, aki kudarcot vallott a Manchester Unitednél. 

Massimiliano Allegri azonban továbbra sem vette le a szemét a holland csatárról, és úgy tűnik, a Juventus hajlandó ismét megpróbálni, ha a Barcelona úgy dönt, megválnak tőle. 

Az nyilvánvaló, hogy Depay – ha formában van – remekül beleillene Xavi elképzeléseibe, viszont a tény, hogy a klubnak anyagi nehézségei közepette kell megerősítenie több posztját is, arra engedhet következtetni, hogy hajlandók eladni a holland támadót.

A Barcelonának ráadásul egy sztárcsatárra is szüksége lenne, olyasvalakire, aki a  legkevesebb próbálkozás alatt a lehető legtöbb gólt tudja rúgni. Joan Laporta leginkább Erling Haalandban látja a Barca következő nagy sztárját, így egy Depayért érkező 60 millió eurós ajánlatot biztosan jól fogadna a klub.