A Barcelona még mindig próbálkozik Dembélé szerződésének megújításával

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 6. - 05:14

A katalánok nem akarják elengedni a támadót, azonban nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy irreális fizetést adjanak neki. 

A Betis ellen ismét világossá vált, hogy az a játékos, aki Ansu Fati felépüléséig a különbséget jelenti a Barca jelenlegi csapatában, nem más, mint Ousmane Dembélé, ezért a katalánok számára egyértelmű, hogy nem akarják elengedni, hiszen nagyon kevés a piacon a megfizethető szélső, aki beleillik a Xavi által alkalmazott játékrendszerbe. 

A Barcelona és a Katalónián kívül érkező ajánlatok között ráadásul nagyon nagy az anyagi különbség, azonban a Barca még január 1-je előtt megpróbálja meggyőzni a játékost, hogy hosszabbítson, mielőtt még szabadon tárgyalhat a többi klubbal. 

A sportigazgató, Mateu Alemany hónapok óta szinte folyamatos kapcsolatban áll Dembélé környezetével. A játékos már közölte, hogy számára a maradás az elsődleges, de szavai süket fülekre találnak, amikor az ügynöke a szerződés gazdasági feltételeiről tárgyal, aki direkt húzza az időt, hogy másokkal is leülhessenek beszélni a játékos jövőjéről. 

A Sport szerint Dembélé hosszabbításával a fő probléma a fix fizetés. A Barça azt javasolta, hogy fagyasszák be a jelenlegi fizetését, amely mellé viszont jelentős bónuszokat kapna, és ha a csapat is úgy teljesít, akkor ezekkel együtt Dembélé keresné a legtöbbet a keretben. Azonban az ajánlataiban csillagászati összegek szerepelnek, amelyet a klub nem tud garantálni, ráadásul az ügynöke nagyon szeretné jutalék formájában is látni az aláírási bónuszt. 

A katalánok számára egyértelmű, hogy ezeket a követeléseket nem tudják teljesíteni, ezért arra készülnek, ha december 31-ig nem kapnak választ, akkor azt feltételezik, hogy távozni fog. 

A klub úgy tudja, hogy  Dembélé ügynöke találkozott a Manchester Uniteddel, a Chelsea-vel, a Bayernnel, a Tottenhammel és a Juventusszal is, ráadásul a PSG-nél is felmerült a játékos neve. A klubok pedig arra kérték őket, hogy ne hosszabbítson, hogy januártól tárgyalni tudjanak. 

A katalánok szerint a halogató taktika ennek az oka, abban bíznak, hogy a játékos nyomást tud gyakorolni a környezetére, ugyanis úgy tudják, hogy nagyon boldog Barcelonában, ráadásul most úgy érezheti, hogy egy projekt vezetője lehet, amelyet a klub meg is erősített neki, hogyha a hozzáállása is megfelelő lesz. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK