Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Gyász: elhunyt Csomós Mari, a Nemzet Színésze

Csomós Mari színművésznő örök álomra hajtotta a fejét, sokan gyászolják, akinek hosszú élet adatott meg.

Fotó: Csomós Mari, a nemzet színésze a budapesti Radnóti Színház öltözőjében 2017. március 27-én. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt délután választották a nemzet színészének a február 26-án elhunyt Berek Kati helyére. MTI Fotó: Kallos Bea
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Csomós Mari szeptember végén ünnepelte a 80. életévét, aki a Nemzet Színésze volt. Többek között Kossuth- és Jászai Mari-díjat is kapott a pályafutása során, emellett érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Az 1943-ban született színésznő 1964 óta volt aktív, és már 1973-ban megkapta a Jászai Mari-díjat, míg a Kossuth-díjat 1996-ban vehette át, ami szintén pályafutása egyik legfontosabb állomása volt. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Férje az a Deme Gábor volt, aki szintén színészként és dramaturgként élte az életét. Ideje korán, már a 80-as évek közepén elhunyt, mindössze 50 évesen. Most, évtizedekkel később a felesége is örök álomra hajtotta a fejét.

Megrendülve búcsúznak Csomós Maritól

„Megrendülve és fájó szívvel tudatjuk, hogy Csomós Mari, a Radnóti Színház tagja és a Nemzet színésze ma csendben, hosszú betegség után elhunyt.” – olvasható a Radnóti Miklós Színház hivatalos Facebook oldalán.

„Ma este Futótűz van. Hát… ezt a napot választotta a távozásra. Ebben az előadásban lépett utoljára színpadra a nagymama, Nazira szerepében. Ma mindannyian máshogy játszunk majd, ott leszel velünk nehéz szívünkben a színpadon, és ott maradsz a lelkünkben örökre.”

„Született művész és színésznő volt, még nem tudjuk, mit kezdünk e tátongó hiánnyal. Szeretett társulata most csak csendesen búcsúzik tőle, vigaszul a te mondataidat idézzük. “Mindig lesz olyan ember, aki odaáll egy gyertya mellé, egy három deszkából összeácsolt valamire, és elkezd mondani egy verset – és lesznek, akik hallgatják. Lehetetlen, hogy ne legyen színház.” | Csomós Mari.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.