Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Csillagászati bírságot kapott Piquet a Hamiltonra tett rasszista megjegyzései miatt

Budapest, 2015. július 23. Nelson Piquet háromszoros világbajnok brazil autóversenyzõ az M4 Sport csatorna Boxutca Magazin címû mûsorának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. július 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Egymillió dollárra büntették megnyilvánulásai miatt a háromszoros F1-világbajnokot.

Nelson Piquet egy 2021 novemberi megszólalása során rasszista jelzővel illette a hétszeres világbajnokot, miközben a Brit Nagydíjon Max Verstappennel történt balesetét kommentálta – írta a TRT World.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A brazilnak egész pontosan 953 ezer dolláros „erkölcsi kártérítést” kell fizetnie Lewis Hamilton részére „rasszista és homofób megjegyzései miatt” – döntött róla a napokban egy helyi bíróság.

Pedro Matos de Arrudo bíró pénteken hozott határozatában úgy fogalmazott, hogy a kártérítés összegét nem csupán a polgári jogi felelősség tudatában határozták meg. Azt a szempontot is figyelembe vették, hogy a társadalom ezáltal is megszabadulhasson a hasonló megnyilvánulásoktól.

Az esetet követően az egykori versenyzőt kitiltották a paddockból, és több jogvédő csoport is bírósághoz fordult, összesen 10 millió brazil reálos pert indítva ellene. Ennek kell most a felét megfizetnie.

Piquet a botrányos esetet követően elmondta, hogy senkit nem állt szándékában megsérteni, azonban elismerte, hogy nem megfelelő kifejezést használt.