Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Több mint 5000 alkalmazottjától válna meg a Continental

Jelentős létszámleépítést tervez a legnagyobb európai autóalkatrész-gyártó vállalat.

Fotó: Unsplash/Caspar Rae
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bloomberg jelentése szerint a Continental azt tervezi, hogy 5500 főt érintő létszámleépítést eszközöl, s bár egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés az értesülés kapcsán a vállalat részéről, úgy tudni, hétfőn jelentik be az érintetteknek a döntést.

Sajtóértesülések szerint az 5500 főt érintő létszámleépítést Németországban tervezi a vállalat: a Continentalnak több mint 30 helyen van érdekeltsége az országban. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Úgy tudni, elsősorban az adminisztratív munkakörben dolgozókat érintheti a drasztikus lépés, ugyanakkor a leépítés akár a gyártásban és a fejlesztésben dolgozókat is érintheti.

Az üggyel kapcsolatos megkeresésre a cégcsoport szóvivője csupán annyit közölt, mérlegelik azon további lépéseket, melyekkel képesek javítani autóipari üzletáguk versenyképességét, s bár konkrétan nem hangzott el részéről a létszámleépítés, annyit megerősített, hogy mindez „változásokat jelenthet” az adminisztratív munkatársak és a menedzsment esetében is.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.