A CIB Bank ügyfelei bőkezűen támogatták az ukrán menekülteket

Fotó: Pixabay
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kampány során több mint 18 millió forint adomány folyt be a Magyar Református Szeretetszolgálathoz.

Néhány nappal az ukrajnai háború kitörése után, a hazai pénzintézetek közül elsőként hozta működésbe instant adományozási megoldását a CIB Bank, amellyel a menekültek támogatását tűzték ki célként.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Az adománygyűjtő akció március 3. és április 11. között tartott, amelynek keretében a pénzintézet mobilalkalmazásán keresztül lehetett támogatást küldeni az ukrajnai menekülteket segítő Magyar Református Szeretetszolgálatnak.

Ezzel a lehetőséggel az ügyfelek egyszerűen és gyorsan tudtak eseti átutalással adományozni, hogy a pénzösszeg a legrövidebb úton érkezzen meg a rászorulókhoz, amely a CIB Bank történetének egyik legsikeresebb adománygyűjtésének számít, hiszen több mint 18 millió forint gyűlt össze.

Mindemellett a pénzintézet is kivette a részét a kampányból, ugyanis a háború kitörésének másnapján azonnal felajánlott 1-1 millió forintot három nagy hazai karitatív szervezetnek, amelyet további támogatások követnek – írta a Napi.hu.

Továbbá a bank önkéntesei aktív segítséget nyújtanak az ukrán társbank, a PRAVEX kollégáinak és családjainak abban, hogy ha a háború elől Magyarország felé akarnák elhagyni Ukrajnát, a határon átjutóknak transzfert, szállást, ellátást, valamint tolmácsolást biztosítanak a helyszínen.