Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

A brit kocsmák 70 százaléka bezárhat, ha az áramárak tovább emelkednek

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 31. - 01:48

A jelenlegi körülmények hatására már most olyan döntésekre kényszerülnek a kocsmárosok, hogy csökkentsék a nyitvatartási időt, vagy szűkítsék az ét- és itallapot.

A Morning Advisor című szaklap megbízásából készült felmérés alapján kiderült, a brit kocsmák 70 százaléka bezárhat, ha az energiaárak tovább emelkednek, hiszen több mint 66 százalékuknál 100, 30 százalékuknál 200, 8 százalékuknál pedig 500 százalékkal ugrottak meg az áramköltségek.

A covid-járvány után épphogy elkezdtek kilábalni a nehézségekből, mire megérkezett az energiaválság, amely által télen még súlyosabb helyzetbe kerülhetnek, így mielőbbi megoldásra van szükség a törvényhozók részéről, különben tömeges bezárások lesznek.

Emma McClarkin, a British Beer and Pub Association (BBPA) vezérigazgatója szerint a szélsőséges áremelkedések már most olyan döntésekre kényszerítik a kocsmárosokat, hogy csökkentsék a nyitvatartási időt, vagy leépítsék az ét- és itallapon szereplő választási lehetőségeket.

Emellett a műtrágyagyárak termelésének korlátozása vagy felfüggesztése is nehezen érinti a szektort, hiszen a műtrágyagyártás egyik fontos mellékterméke a szén-dioxid, ami elengedhetetlen a sörkészítéshez.

A V4NA beszámolójából kiderül, miszerint McClarkin úgy véli, a szerteágazó problémák komoly aggodalmakat vetnek fel a sörfőzés és a kocsmaipar fenntartható CO2-ellátása szempontjából, emellett országszerte sörhiány alakulhat ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.