Clouds
21 Budapest
Dollár
344,85 Ft
Euró
371,15 Ft
Font
432,17 Ft
Bitcoin
26,799 $

Betonlapot helyezett a vonat elé két fiatal, elkapták őket

Fotó: police.hu
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

A 23 éves férfi és társa beismerő vallomást tett.

Pankasz közelében történt az eset, a bejelentés alapján kiderült, hogy az Őriszentpéter irányába haladó mozdony egy vasúti átjáró közelében haladt át nagy sebességgel egy tárgyon – írta a police.hu.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Mint kiderült, egy betonlapot helyeztek a vonat elé a kedd esti órákban, és bár a szerencsének köszönhetően személyi sérülés nem történt, súlyos balesetet is okozhattak volna az elkövetők.

Évekre börtönbe kerülhetnek

A rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek, a szemle során szerzett adatok alapján pedig kiderítették az elkövetők kilétét, akiket két nappal később vettek őrizetbe.

Egy 23 éves férfit és társát gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomás tették, és mindkettőjükkel szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Körmendi Rendőrkapitányság.

A BTK szerint „aki a vasúti, a légi vagy a vízi közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”