Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Kiderült, mikor temetik a hősi halált halt magyar rendőrt

Fotó: Baumann Péterre, a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrre emlékező gyászolók az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. MTI/Lakatos Péter
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Mátészalkán helyezik örök nyugalomra a nem sokkal a 30. születésnapja előtt meggyilkolt hős rendőrt, akit szolgálat alatt öltek meg.

Baumann Péter ideje korán, tragikus körülmények között vesztette életét egy késes támadásban Újbudán az elmúlt héten. Mindene volt a hivatása és a családja, nemrég pedig a szerelem is rátalált.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Szép, nyugodt és sikeres élet állt a 29 éves rendőr előtt, aki kiváló ember volt. Az életét egy büntetett előéletű férfi vette el, aki először mindent tagadott, majd beismerő vallomást tett, de az ügy ezzel nem zárult le.

Mindent megtettek azért, hogy megmentsék a hős rendőrt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal a támadás után elhunyt. Baumann Pétert hősi halottá nyilvánították, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezték ki.

A Magyar Nemzet a család gyászjelentése alapján azt írja, hogy január 26-án, 13 órakor tartják a temetést Mátészalkán a köztemetőben. Ez lesz az a bizonyos nap, amikor örök nyugalomra helyezik a hős rendőrt, aki február hónapban ünnepelte volna a 30. születésnapját.

A rendőrgyilkost az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sorsa. Sokan vannak azon a véleményen, hogy már soha nem szabadna visszaengedni a társadalomba, és élete végéig rácsok mögött kell lennie.