Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,081 $

Baseballütővel egész életére fogyatékossá tett egy tinédzsert, másfél milliárd forint kártérítést kell fizetnie

Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Közel 7 millió kanadai dollárt kell fizetnie annak a Kamloops településen élő férfinek, aki brutálisan bántalmazott egy, a kertjébe betévedt fiút.

Jessie Simpson 18 éves volt, amikor belépett Kristopher Teichreib udvarába, miután 2016 nyarán barátaival együtt megünnepelték sikeres érettségi vizsgájukat. Teichreib nem tudta, hogy bulizó fiatalokról volt szó, mivel korábban több esetben is betörők próbálták eltulajdonítani a kertjében lévő különféle szerszámokat – írta a CBC hírportál.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Az ügyészség vádirata szerint a férfi többszöri alkalommal megrúgta és ököllel bántalmazta Simpsont, majd egy baseballütővel félholtra verte áldozatát. A kiérkező mentők vallomásából kiderült, még életükben nem láttak hasonló sérüléseket, a fiú gyakorlatilag vértócsában úszott, ezért nem hitték volna, hogy túléli az esetet.

A fiút végül a helyi kórház intenzív osztályára szállították, ahol sikerült stabilizálni az állapotát, viszont olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy egész életére mozgásképtelenné vált, valamint a saját maga fenntartásához szükséges feladatokat sem tudta ellátni.

Jessie képtelen maga enni, édesanyja táplálja őt apró falatkákkal. Bár a fiú bizonyos eszközökkel tud kommunikálni a külvilággal, azonban nehezen megy számára az összpontosítás, csakis felügyelettel képes elvégezni dolgait.

A fiú járni sem tud, kerekesszékhez van kötve, záróizmait sem tudja kontrollálni, ezért pelenkázni kell őt, ágyból is csak két ember segítségével képes felkelni, mindezen felül alvás közben kétóránként forgatni kell annak érdekében, hogy elkerüljék a felfekvések kialakulását.

A szörnyű tragédia után a bíróság összesen 7 millió kanadai dollárt ítélt Jessie-nek, melyből 3 millió dollárt a szülőknek a fiú felépülésére kell költeniük, további 1,4 millió dollár pedig a fiatalkorú felnőtt éveinek pótdíjaként járt.

Teichreibet korábban gyilkossággal vádolták meg, az ügyészség viszont hamar felmentette őt, hiszen joga volt ahhoz, hogy megvédje saját telkét és a rajta található ingóságokat, ám indokolatlanul agresszív magatartását már pénzbírsággal szankcionálták.