Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,438 $

Jogerősen 1 év 8 hónap felfüggesztettet kapott Árpa Attila a drogügye miatt

A színész nyilatkozott is az ítélethirdetést követően.

Fotó: RTL Magyarország/SajtóKlub
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből kiderül: jogerősen bűnösnek találtak egy ismert médiaszemélyiséget, valamint két művésztársát is társtettesként forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, amelyért az egykori Nagy Ő-t, Árpa Attilát 1 év 8 hónap végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év börtön fokozatú, egyikük esetében 2 évi időtartamra, másikuknál 1 év próbaidő tartamra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyben rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről.

A másodfokú bíróság az ügyben kábítószer-kereskedőként elítélt I. rendű terhelt elsőfokú ítéletét helyben hagyta – írja a Bors. Megjegyzik, az évek óta húzódó ügyben a Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat egy német állampolgárságú, de a magyar művészérában huzamosabb ideje jelen lévő középkorú férfival és társaival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Felidézik, a bíróság idén februárban hozta meg az elsőfokú ítéletet, melynek értelmében a kokainnal és extasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A három – művészeti tevékenységet végző – bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek és őket 1,5 millió, illetve 840 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, harmadik társukat pedig kábítószer birtoklás vétsége miatt megrovásban részesítette. Az elsőfokú ítéletet követően az ügyész súlyosbításért, az ügyvédek pedig enyhítésért fellebbeztek.

Az ítélethozatalt követően a lap megkereste Árpa Attilát, aki mindössze annyit reagált: „5 év után lezártak egy ügyet, és nem lesz priuszom, engem ennyi érdekel. A többi nem. A pénzbüntetést pedig elengedték”.