Aranylabda: Németországban dühöng, Katalóniában örül a sajtó

Fotó: EPA/YOAN VALAT
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 30. - 12:47

A 2021-es Aranylabda-szavazáson ismét Lionel Messi diadalmaskodott, aki már hetedik alkalommal hódította el a France Football elismerését, mögötte második helyen Robert Lewandowski, a Bayern München csatára végzett. 

Lionel Messi győzelme azonban nagyon nem nyert el a német sajtó tetszését, akik nehezményezik, hogy nem a remek szezont maga mögött tudó lengyel játékos kapta a trófeát. 

A Sport Bild botrányként könyvelte el az eredményt, és tényként állítja, hogy 2020-ban Lewandowskinak kellett volna kapnia az Aranylabdát, ugyanis diadalmaskodni tudtak a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is. 

„2021-ben Lewandowski új Bundesliga-gólrekordot állított fel 41 találattal, bajnok lett. Idén 9 góllal ő áll a BL-góllövőlista élén, és a 14 góllal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját is. Ez nyilvánvalóan nem elég“

– írják. 

A német legenda, Lothar Matthaus, az 1990-es Aranylabda győztese, aki jelenleg a Sky Germany tanácsadója, is kifogásolta az eredményt. 

„Őszintén szólva már nem értem. Minden tiszteletem Messié és a többi nagyszerű játékosé, de egyikük sem érdemelte meg annyira, mint Lewandowski. Még Lionel Messi is elismerte a második helyezett érdemeit, aki 33 ponttal előzött meg“

– jegyezte meg. 

Ezzel szemben a katalán lapok örülnek a diadalnak, akik még mindig a sajátjuknak érzik Messit, ráadásul Pedri legfiatalabb játékosnak választására is büszkék, ráadásul Alexia Putellas kapta a női Aranylabdát – írja az RMCSport.

A Sport „Aranyhármas“ címszóval nyitja a napot, míg a Mundo Deportivo napilap címlapján a „Vagy grátánvörös-kék“ felirat szerepel. 

„Aranyat érnek“, teszi hozzá az AS, míg a Marca Messit a „hetedik mennyországban“ üdvözli.