Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Az amerikai légierő több hajtóműves sugárhajtású repülőgépek automatizálását tervezi

Fotó: Wikimedia Commons/U.S. Air Force/ Ethan Wagner A kép illusztráció.
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mindez azt jelenti, hogy az amerikai légierő az autonóm repülési rendszereket vizsgálja, melyeket nagy eséllyel arzenáljuk bővítésére használnának.

A Tech Times számolt be arról, hogy az amerikai légierő nemrég kiadott egy sajtóközleményt, melyben megosztották, jelenleg az autonóm repülési rendszereket vizsgálják, hogy aztán ezek segítségével bővíthessék arzenáljukat.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

A légierő megállapodást kötött a Reliable Robotics céggel annak érdekében, hogy feltárják, hogyan lehetne a több hajtóműves szállító repülőgépeket robotrepülőgépekké alakítani. A tanulmány részeként értékelni fogják a repülőgépek teljes és részleges automatizálási funkcióinak megvalósíthatóságát a teherszállítási műveletek végrehajtásához.

A Reliable Robotics közlése szerint az amerikai légierő globális szinten is felgyorsíthatja küldetéseit a távirányítású repülőgépekkel, mindemellett pedig jóval olcsóbban a megszokottnál a védelmi ágazat igényeihez kereskedelmi megoldást is készítenek majd.
Sean R McClune ezredes, az amerikai légierő munkatársa a sajtóközleményben úgy fogalmazott:

„A Reliable Robotics iránt nemcsak a harci repülők támogatásának hatékonysága miatt érdeklődünk a versengő logisztikában, hanem az újszerű megközelítésük miatt is, mellyel a legmodernebb automatizálási készletekkel szerelik fel az örökölt repülőgépeket.”

Előnyös a kormány számára ez a partnerség

Az ezredes rámutatott, e projekt igen jelentős értéket képvisel az amerikai kormány számára, hiszen új repülőgépek kifejlesztése nélkül elégíti ki a rövid és közepes hatótávolságú logisztikai igényeket. McClune hozzátette, mindez biztosítani fogja, hogy a kritikus logisztika az ország minden szegletében gyorsan és méretarányosan elérhető legyen.

A Reliable Robotics a műveleteket távolról irányító rendszert épít, ami lehetővé teszi a folyamatos robotpilóta-beavatkozást minden repülési fázisban, beleértve a gurulást, a felszállást és a leszállást is. A partnerség célja továbbá a repülőgép- és környezetirányítás javítása, továbbá a nagyobb biztonságot szolgáló megbízható repülésirányítás, illetve a kifinomult repüléstervezési képességek fejlesztése az amerikai légierőben.