Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,53 Ft
Euró
396,02 Ft
Font
468,76 Ft
Bitcoin
61,965 $

Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Az amerikai légierő rövidesen bemutatja a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb lopakodó technológiával felszerelt harci repülőgépét.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Tech Times beszámolója szerint az amerikai légierő hamarosan bemutatja a B-21 Raidert, mely közlésük szerint a világ legfejlettebb repülőgépe: a légierő november 29-én jelentette be a közelgő bemutatót.

A vadászgép egy modern lopakodó technológiával büszkélkedhet, mely alkalmas a nagy hatótávolságú nukleáris bevetésekre is, s ha minden teszt a tervek szerint lezajlik, úgy akár már jövőre akcióba léphet. Dough Young, a Northrop Grumman Aeronautics Systems ágazati alelnöke egy sajtóközleményben megosztotta, hogy a repülőgép tervezésében és fejlesztésében több ezer ember vett részt.

A lopakodó bombázó „vitatott környezetben” kerülne bevetésre

Tom Jones, a Northrop vállalati elnöke – ez a cég felelt a vadászgép megtervezéséért – megosztotta, hogy ezt a csúcskategóriás repülőt „erősen vitatott környezetben történő műveletekre szánják” és az ilyen helyeken való bevetésre optimalizálják.

A gép a modern lopakodó rendszerére fog támaszkodni, éppen ezért egy bevetés során az ellenségnek nem érdemes lebecsülnie képességeit: a hatodik generáció vadászgépet a lehető legfejlettebb katonai konstrukcióban fejlesztették ki, így képes nagy hatótávolságú hagyományos, valamint nukleáris bevetésekre is.

Az amerikai légierő és a Northrop partnersége azonban a projekt megvalósulásával sem ér véget, mivel a légierő a legfrissebb jelentések szerint közel 100 millió dollár értékben kötött megállapodást, hogy további 45 darab AESA (Active Electronically Scanned Array) radart vásárolhasson a fegyvergyártótól.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.