Korábban nem látott fotókat tett közzé az amerikai légierő a B-21 Raiderről

Az atombombázót még mindig nagy rejtély övezi, ám ezúttal a valaha látott legrészletesebb fotókat osztották meg a 700 millió dolláros gépről.

Az amerikai légierő egy új repülőgépet mutatott be, íme a részletek

Az Egyesült Államok légiereje szerdán jelentette be, hogy a JetZero szponzorálja a Blended Wing Body (BWB) prototípusának megépítését.

Új fotókat tett közzé az amerikai légierő a futurisztikus B-21 Raiderről

A különleges kialakítású vadonatúj nehézbombázó első prototípusát tavaly december elején mutatták be a nagyközönségnek, most pedig végre új fotókat tettek közzé a B-21 Raiderről.

Több mint 17 órán át repült egy vadászgéppel a mesterséges intelligencia

M. Christopher Cotting kifejtette, ennek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a tesztelésből származó adatokat a pilóta nélküli gépek fejlesztéséhez is felhasználják.

Az amerikai légierő több hajtóműves sugárhajtású repülőgépek automatizálását tervezi

Mindez azt jelenti, hogy az amerikai légierő az autonóm repülési rendszereket vizsgálja, melyeket nagy eséllyel arzenáljuk bővítésére használnának.

További Hírek

A korábbi kényszerleszállás miatt az amerikai légierő leállítja a teljes B-2 flottát

Miután december elején a egy B-2-es bombázó repülés közben meghibásodott, kigyulladt és kényszerleszállást kellett végrehajtania, az amerikai légierő a teljes B-2-es flottát leállította.

Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Az amerikai légierő rövidesen bemutatja a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb lopakodó technológiával felszerelt harci repülőgépét.

Új, nagy hatótávolságú harci drónt tesztelt az amerikai légierő

Az amerikai légierő és a Kratos vállalat már évek óta fejleszti a XQ-58A Valkyrie elnevezésű harci drónt, most pedig elvégezték az újabb repülési tesztet, melyen remekül teljesített az új fegyver.

Hiperszonikus rakétát tesztelt az amerikai légierő, ezúttal nem volt gond

Az amerikai légierő az elmúlt hétvégén sikeres rakétatesztet hajtott végre, egy hónappal azután, hogy csúsztatni kényszerültek a programjukat a közelmúltban tapasztalt repülési rendellenességek miatt.

Orosz-ukrán konfliktus: az USA F-35-ös vadászgépeket küldött Németországba

Újabb amerikai katonai eszközöket telepítettek Európába, miután továbbra is lehetségesnek tartják egy esetleges orosz invázió megindulását.

Lezuhant az amerikai légierő vadászgépe Arizonában

Az amerikai légierő Mirage F-1 típusú vadászrepülőgépe lezuhant az arizonai Buckeye közelében, a pilóta pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az amerikai légierő repülőgépének fedélzetén szülte meg gyermekét egy afgán nő

Nem mindennapi eset történt az afganisztáni kimenekítések ideje alatt, amik jelenleg is zajlanak Kabulban.

Afganisztán: kétségbeesett evakuálási erőfeszítések, bosszúszomjas tálibok

Miközben az amerikai erők sietve evakuálják az amerikai állampolgárokat és afgán szövetségeseket a kabuli repülőtérről, a tálib ellenőrzőpontok sokakat megakadályoznak abban, hogy egyáltalán eljussanak a repülőtérre.