Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Ambrus Attila szerint van esély arra, hogy a szoknyás bankrabló megússza

Fotó: endőrök helyszínelnek egy pénzintézet előtt a XV. kerületi Kolozsvár utcában 2021. augusztus 9-én, miután fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve kirabolták a bankfiókot. Az elkövető a zsákmányolt pénzzel elmenekült a helyszínről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint lövés nem volt, nem sérült meg senki, azonban a sokk miatt mentőt hívtak a dolgozókhoz. A rendőrök lezárták a környéket, és hajtóvadászatot indítottak a rabló után. MTI/Mihádák Zoltán
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Az egykori bankrabló elmondta a véleményét a legutóbbi esetről, miközben a rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest, de egyelőre nem akadtak a nyomára.

Nem túl gyakori, hogy valaki pénzintézetet raboljon Magyarországon, többek között a technológiai fejlettség miatt sem. Manapság ez sokkal nehezebb, mint például évtizedekkel ezelőtt, amikor Ambrus nem egy bankot rámolt ki, amiért később leülte a büntetését.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Egyelőre annyit tudni, hogy a bankrabló női ruhában távozott, 5 millió forinttal a zsebében a Kolozsvári utcai bankból. A Blikk a cikkében a Borsra hivatkozva írt arról, hogy Ambrus szerint van némi esély arra, hogy a rabló megússz a dolgot.

Azt azonban maga sem tudja, hogy mi lehetett a rabló motivációja, erről majd őt kellene megkérdezni, ha valaha elkapják. Ahogyan ő fogalmazott, az első 24 óra a legkritikusabb, és ha kihűl a forrónyom, akkor megúszhatja a bűnöző a tettét.

Ehhez azonban az is kellhet, hogy ne kövesen el több bűncselekményt, de nem lesz könnyű dolga, mert a magyar rendőrségnek számos remek nyomozója van, és komoly technikai felszereléssel rendelkeznek.

„Hozzátette: ha kezdő bűnöző a tettes, aki rákap a pénz ízére, előbb-utóbb bemérik, ám, ha soha többé nem követ el más bűntényt, megvan az esély rá, hogy sosem kerül rendőrkézre, de ehhez az is kell, hogy az alvilággal ne álljon kapcsolatban.”

Ambrus szerint még az sem jelent feltétlen sikert, ha a rabló hagyott maga után ujjlenyomatot, mert ha nincs benne a rendszerben, nehezebb elkapni. „Én hat helyszínen hagytam ujjlenyomatot, de hat éven át nem tudtak vele mit kezdeni”