Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Hirtelen elhunyt egy volt nagyon magas rangú orosz tábornok

TÉMÁK:
#Oroszország
Fotó: Besorozott újoncokat képeznek ki az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. Az orosz védelmi miniszter szerint eddig több mint 300 ezer embert képeztek ki az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A jelentések szerint hirtelen elhunyt egy orosz tábornok Moszkvában, akit nemzetközi szinten is sokan ismertek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az ünnepi időszakban kijelentette, hogy kész tárgyalásokat folytatni az ukrajnai háború lezárásáról. Ukrajna válaszul közölte, a célja az lesz 2023 elején, hogy folytassák a béketárgyalásokat, de az ukrán külügyminiszter lekicsinyelte a moszkvai nyilatkozatot az országban zajló támadások miatt.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Mindeközben egy újabb orosz tábornok haláláról számoltak be. A Sky News arról jelentett, hogy hirtelen elhunyt az orosz szárazföldi erők korábbi főparancsnoka, Alekszej Maszlov. Maszlov egyúttal Oroszország legfőbb katonai képviselője is volt a NATO-nál.

69 éves korában érte utol a halál, karácsony napján hunyt el. Halálát az Uralvagonzavod gépgyártó vállalat jelentette be, ahol a katonai pályafutását követően dolgozott. Maszlov 2011-ben, több mint 10 évvel ezelőtt vonult vissza a katonai szolgálatból.