Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Rendkívüli mentőakció Pakisztánban: ágykerettel mentettek ki egy kisfiút az áradások közepette (videó)

Fotó: MTI/EPA/Szaúd Rehman
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 30. - 14:06

Unortodox módszerhez folyamodtak a lakosok, amikor egy kisfiú bajba került az áradások miatt.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, példátlan monszunidőszak sújtja Pakisztánt, s olyan mennyiségű csapadék hullott az elmúlt hónapokban, hogy a kormány hivatalosan is “súlyos éghajlati katasztrófának” minősítette a helyzetet: a halálos áldozatok száma a hétvégén meghaladta az 1000 főt, s jelenleg is több ezer ember tartózkodik ideiglenes menedékhelyeken.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

A mentőakciók folyamatosak az országban, melyben részt vesznek a katasztrófavédelem szakemberei, a mentők és a hadsereg is. Az országszerte pusztító áradások miatt a kormány a hadsereget vezényelte ki, hogy légi úton élelmiszert és vizet juttassanak el a bajba jutottakhoz.

Az egyik mentőakcióról pedig felvétel is készült, melyen tisztán látszik, hogy jóformán elárasztotta a víz az utcát, a kisfiú pedig az utca másik oldalán lévő házban rekedt.

Szerencsére nem hagyták magára, és egy kissé unortodox megoldással, egy ágykeret segítségével készítettek egyfajta “liftet”, majd a két ház közé erősített kötelek segítségével áthúzták a gyermeket a másik oldalra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.