Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,16 Ft
Euró
395,85 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
65,859 $

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke egy háttérbeszélgetés után adott interjút a portfolio.hu-nak, aki elmondta, egy felmérés készül az oltásellenesség hazai helyzetéről, mivel egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól.

Jelenleg is tart az adatgyűjtés, melynek célja, hogy felmérje a hazai oltásellenesség helyzetét a gyermekorvosi praxisokban. Mint kiderült, oltásellenes szülők a közelmúltban több házi gyermekorvos ellen is feljelentést tettek vagy eljárást kezdeményeztek, amiért az orvosok nem adtak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Soron kívül Ha nyár, akkor Balaton – de mi a helyzet a belépőárakkal?

Az oltásellenes lobbi a közösségi médiában terjeszti nézeteit

A helyzet mostanra olyan súlyos, hogy a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy az oltóorvosok a szakma szabályai szerint és a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően végzik tevékenységüket.

Rámutattak, egy járvány kialakulásához az esetek többségében már annyi is elég, hogy kismértékben romlik az átoltottsági arány, márpedig az ilyen jogi eljárások időtartama alatt a gyermekek védőoltása halasztódik, ami tömeges méreteket öltve a járványügyi biztonságot veszélyeztetheti.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének új elnöke, Kántor Irén ennek kapcsán a portálnak elmondta, a most futó felmérés célja, hogy kiderítsék, az oltásellenesség mennyire jellemző Magyarországon, s van-e olyan tendencia, mely segít közelebb jutni a helyzet megoldásához.

Lépett a rendőrség Magyar Péter ATV-s botránya ügyében, itt tart a dolog

A Tisza Párt alelnökének ügyét a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese vizsgálta.