Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,09 Ft
Euró
389,26 Ft
Font
454,72 Ft
Bitcoin
59,247 $

Kiderült, kik terjesztik a leggyorsabban a koronavírust

Franciaország egészségügyi minisztere elmondta, hogy a 40. életévüket be nem töltött felnőttek és gyerekek körében négyszer nagyobb intenzitással terjed a COVID-19 kórokozója, mint a 65 év feletti korosztálynál.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Franciaország egészségügyi minisztere elmondta, hogy a 40. életévüket be nem töltött felnőttek és gyerekek körében négyszer nagyobb intenzitással terjed a COVID-19 kórokozója, mint a 65 év feletti korosztálynál.

Olivier Veran a Journal Du Dimanche lap vasárnapi számában közzétett nyilatkozatában arról beszélt, hogy egy rendkívül kockázatos helyzetbe került az ország, ugyanis a hirtelen emelkedés kizárólag a koronavírus-tesztek széleskörű alkalmazása után állt be. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Emmanuel Macron elnökhöz hasonlóan Veran is kizárta annak a lehetőségét, hogy ismét egy teljes nemzeti karantént és kijárási tilalmat eszközöljenek a fertőzés terjedésének megakadályozása céljából, helyette lokális korlátozásokat terveznek beiktatni olyan helyeken, hol potenciális gócpontok alakulhatnak ki.

„Ez nem egy francia kiváltság, hanem Európában mindenütt megfigyelhető tendencia – ehhez mérten fogunk cselekedni.”

Franciaországban az elmúlt 24 óra leforgása alatt összesen 3 602 új koronavírus-pácienst azonosítottak, ami enyhe növekedésnek számít az előző napokhoz képest; igaz, hogy a hét elején még lezárások utáni rekordokat döntöttek meg.

A kórházi ellátásra és intenzív osztályon való kezelésre szoruló betegek aránya állandóan változik, de nem stabilizálódik. Veran hozzátette, megkezdődött a lakosság korcsoportjainak keresztfertőzése, ami azt jelenti, hogy a 2 és 40 év közötti fiatalok és az idősek egymásnak adhatják át a vírust.

„Az eseteket látva új rendeleteket kell hoznunk, amivel elejét vehetjük a későbbi tragédiáknak.”

Amíg nyár elején még a munkahelyek tehettek az intenzitás növekedéséért, addig őszhöz közeledvén a bulik és nagyobb rendezvények a felelősek a járvány újbóli fellángolásáért, mivel ezeken a helyeken képtelenség betartani a közösségi távolságtartással kapcsolatos szabályozásokat.

A legtöbb esetben azt tapasztalták, hogy a koronavírus fiatalabb hordozói teljesen tünetmentesek, vagy csupán enyhe köhögést és fejfájást éreznek magukon.

A párizsi rendőrség vasárnap éjszakára felkészült egy lehetséges tömeges ünneplésre, mivel a Paris St. Germain ma játssza a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntőt. A hatóságok mindenkit figyelmeztetni fognak a kötelező maszkviselésre, továbbá egyéb védelmi eszközöket szolgáltatnak majd a Champs-Élysées közelében összegyűlt emberek részére.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/megvedte-a-jarvanykezelest-a-sved-miniszterelnok/