Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

Az USA szerint nem voltak benne az ukránok a moszkvai terrortámadásban

Ha mégis kiderülne ennek az ellenkezője, azzal könnyen lehet, hogy Ukrajna mindenfajta támogatás nélkül maradna a harcmezőn Oroszországgal szemben.

...svg content...Fotó: EPA/IGOR KOVALENKO
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Óráról órára nő az áldozatok száma Moszkvában a pénteki terrortámadás miatt, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fog büntetlenül hagyni. A terrortámadást végrehajtó négy terrorista sem számíthat kegyelemre, még a halálbüntetés sem kizárt az esetükben, mert rengeteg ártatlan ember halálát okozták.

Súlyosbító körülmény, hogy gyerekekre is lőttek, miközben az egyik terrorista elárulta, mennyi pénzt kínáltak nekik a gyilkosságokért. Az oroszok úgy tudják, Ukrajnába akartak menni a terroristák, ahol már várhatták őket. Ennek kapcsán mondták azt Oroszország részéről, ha kiderül az ukránok érintettsége, annak súlyos ára lesz. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Az Iszlám Állam már magára vállalta a terrortámadást, míg az orosz kormány vár a bejelentéssel, mindenképpen meg akar bizonyosodni az ukrán vonalról. Ukrajna viszont azt álltja, maguk az oroszok állnak a moszkvai merénylet mögött, hogy azt ürügyként használják fel ellenük, így eszkalációhoz vezethet a háborújuk.

Az USA hamar kommentálta az eseményeket, és a Fehér Ház közlése szerint már a hónap elején figyelmeztették Moszkvát, támadás lehet készülőben ellenük. Arra is felhívták a figyelmüket, hogy egy koncert helyszínén is történhet ilyen támadás, ami végül pár nappal később bekövetkezett. Ukrajna mindent tagad, továbbra is azt mondják, hogy a legkisebb közük sincs a pénteki támadáshoz.

A Sky News azt írja, az USA egyik tisztviselője szerint nincs okuk kétségbe vonni, hogy az Iszlám Állam hajtotta végre a támadást, akik ezt bizonyítékokkal próbálják alátámasztani. A tisztviselő az NBC News kérdésére felelt úgy, hogy semmi jele nincs az ukránok részvételének, és hozzátette, az Iszlám Államnak régóta bizonyított története van Oroszországgal és a szomszédos országokkal, akik ellen már nem egyszer indítottak támadást. Az USA Oroszországban lévő állampolgárai közül egy sem vesztette életét a pénteki terrortámadásban.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.