Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

115-re nőtt a halottak száma a moszkvai terrortámadást követően

Újabb és újabb áldozatokra bukkannak Moszkvában a pénteki terrortámadás helyszínén

...svg content...Fotó: EPA/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre több részlet derül ki a Moszkvában végrehajtott terrortámadásról, ami az elmúlt évek egyik legkegyetlenebb terrorakciója volt. Sorra lőtték le az embereket, az ártatlan civileket a terroristák a kulturális központban, ahol nagy tömeg gyűlt össze egy koncert miatt. A támadók olyan kegyetlenek voltak, hogy a gyerekeket sem kímélték.

Óráról órára nőtt az áldozatok száma, sokan a helyszínen hunytak el, de azóta még többen lehetnek, akik a kórházakban haltak meg. Nem mindenki a lőtt sebek miatt vesztette életét, mivel a terroristák felgyújtották az épületet, így azok, akik odabent próbáltak elbújni, füstmérgezést kaptak, vagy rájuk omlott a hatalmas tetőszerkezet. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

Az Iszlám Állam magára vállalta a terrorcselekményt, míg Oroszország egyelőre nem nevezte meg a felelősöket, mert biztos akar lenni abban, hogy kik követték el a merényletet. Ukrajna tagadja, hogy bármi közük lenne az eseményekhez, ellenkező esetben az orosz vezetés drasztikus választ adhat számukra.

Újabb holttestek kerültek elő

Jelenleg nincs tudomás arról, hogy lenne magyar áldozata, sérültje a terrortámadásnak, ahogyan arról sem, hány külföldi vesztette életét. Ami biztosnak tűnik, többségében orosz állampolgárokkal végezhettek a kegyetlen terroristák, akiket élve fogott el az FSZB. Kiderült, az elkövetők Ukrajnába akartak átszökni, ahol kapcsolatokkal rendelkeztek.

Már folyamatban lehet a kihallgatásuk, ahogyan a többi gyanúsítotté is. Hatalmas erővel nyomoznak az orosz hatóságok, miközben nemrég már 93 áldozatról jelentettek. A BBC az orosz nyomozóbizottságra hivatkozva írja azt, hogy 115-re nőtt az áldozatok száma, de még mindig lehetnek életveszélyes sérültek.

A Sky News megemlíti, a mentőcsapatok megállás nélkül dolgoznak a tragédia helyszínén, keresik az esetleges túlélőket a romok alatt. Összesen 719 specialista érintett a munkálatokban, melynek ideje alatt további 20 holtestet találtak a romok között. Azt mondják, még legalább néhány napig biztosan a helyszínen lesznek, így nem kizárt, hogy lehetnek újabb áldozatok az épületben, akikre eddig nem találtak rá.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.