Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,175 $

Reagált az A-Lab Pharma az ellenőrizetlen Covid-tesztek forgalmazásával kapcsolatos állításokra

Néhány nappal ezelőtt az A-Lab Pharma közleményben jelezte, hogy nagy mennyiségű, ellenőrizetlen külföldi forrásból származó BOSON márkájú COVID-19 antigén teszt került a hazai piacra, ami után nem várt fejlemények következtek.

Boson
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A közlemény megjelenése után az MSM Medical Kft. is tájékoztatást adott ki az üggyel kapcsolatban, és jelezték, hogy az említett termékek hazai piacon történő felbukkanásához közük nincs, majd hozzátették, hogy a közleményt kiadó A-Lab Pharma nem kizárólagos forgalmazója a BOSON COVID-19 otthon használható antigén tesztnek, ugyanis 2021. április 1-e óta az MSM Medical Kft. is hivatalosan forgalmazza a terméket, amit az OGYÉI 2021. április 4-én keltezett Hatósági Bizonyítványa is igazol. Az ügy előzményeiről itt olvashatnak.

Az A-Lab Pharma állítása szerint azonban ők nem állították, és nem is sugallták azt, hogy az ellenőrizetlen termék az MSM Medical Kft-n keresztül jutott el a hazai piacra, így nem értik, hogy annak képviselője miért reagált ily módon az általuk kiküldött sajtóközleményre. Az ügyben intézett közleményüket alább változtatás nélkül közöljük. Soron kívül Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

  • A témában megjelent első cikk után hallottunk először a tavaly alakult csomádi forgalmazóról, így azt meg se tudtuk nevezni a sajtóanyagunkban. Ha ismertük volna, akkor se neveztük volna meg, mert nem üzleti kérdésekről, hanem a fogyasztók biztonságáról beszéltünk. Céges üzleti ügyeket nem a sajtóban szokásunk rendezni. Ezzel ellentétben Kozákné írásának nagy részében a fogyasztók védelmezőjének szerepében tetszelegve az IVD-kereskedelmet érintő hozzáértés hiányát jelző állításokat tett a versenytársának tartott cég (A-Lab Pharma) árazásáról, azaz üzleti kérdésekről…
  • Az a piaci szereplő, aki nem a saját PR céljaira, alacsony áraira történő figyelemfelhívásként kívánja használni a közleményünket, látja, hogy az arról szól, hogy ismeretlen eredetű BOSON termékek jelentek meg az országban, amelyek szállítási és tárolási körülményei nem kontrollálhatók, ami így kockázatot jelent a fogyasztók számára egy érzékeny orvostechnikai eszköz esetében. Erről a fogyasztóknak és a kereskedőknek tudniuk kell (az A-Lab munkatársai találkoztak megbontott csomagolással is, és az eredeti -valahonnan külföldről érkező- BOSON dobozba vagy mellé tett használati útmutatóval, a magyar nyelvű forgalmazó feltüntetése nélkül a dobozon. Ez nem szabályos, nem is tudtuk azonosítani a forgalmazót, és felidézte bennünk a tavalyi hamisított COVID-tesztek ügyét..
  • Ha a csomádi forgalmazó közvetlenül importál a BOSON Biotech-től, akkor az anyag egyértelműen nem róla szól, hanem azokról. akik nem a gyártótól, hanem „ismeretlen forrásokból” szerzik be a terméket. Felmerül a kérdés: vajon miért érezte magát megszólítva a szerző, ha a sajtóanyagban nem róla van szó, és nem hangzott el a neve? Hiszen így más cégek jelentik a veszélyt a fogyasztók számára, és nem az ő cége, de nem is az A-Lab. Ha a cégvezetőt  a fogyasztók érdeklik, és nem a saját nyeresége, akkor miért az árakról beszél, és miért nem tesz lépéseket annak érdekében, hogy a fogyasztók egészségére kockázatos termékek ne kerülhessenek forgalomba. Mert ebben szívesen lennénk szövetségesek.
  • A csomádi cég magát a weboldalán „hivatalos forgalmazónak” nevezi, de mástól ezt a terminológiát sérelmezi. Ez kontrasztos, főleg úgy, hogy sehol sem állította magáról az A-Lab Pharma, hogy a BOSON Biotech kizárólagos képviselője, sőt kifejezetten említést tett az EU szabad termékáramlást érintő politikájának elfogadásáról. A márkaképviselet kategória természetes, hiszen egyedül az A-Lab Pharma fektetett tízmilliókat abba, hogy ismertté tegye a BOSON márkát (televízió, rádió, óriásplakát, sajtó-és online kampány), más szereplők az A-Lab Pharma anyagainak másolásával operáltak, illetve az A-Lab kampányának hatására sokszorozták meg korábbi forgalmukat. Így az üzleti fenyegetést is talán máshol kellene keresni, nem? 
  • Kozákné árazással kapcsolatos megjegyzései azt jelzik, hogy korlátozottak az ismeretei a nagykereskedelemben, a patikaláncokban és a lakossági kommunikáció során felmerülő marketing költségekről, a szektor árazási elveiről és gyakorlatáról. Ezen költségek kifizetésével, illetve a patikai árrésekkel ő sem tudna alacsonyabb fogyasztói árat elérni. Egyedileg felkeresve patikákat, kikerülve a nagykereskedőket, marketing költségek nélkül persze lehet… 
  • Megjegyezzük: épp a BOSON piacra lépésével indult meg a piaci árcsökkenés, mivel az árazásnál cél volt, hogy kedvezményekkel együtt lehetőleg 2000 Ft-tal a bevezetéskori 7000-7500 Ft-os árak alatt legyen a termék ára. Az egyes patikák árazására azonban az A-Lab nincs hatással, így szeretnénk azt hinni, hogy a sérelmezett magas fogyasztói, patikai árak és az A-Lab forgalmazó nagykereskedelmi átadási árainak összemosása a megszólaló ügyvezető részéről pusztán tájékozatlanságból fakad, és nem ön-PR-ból vagy a helyzet tudatos félremagyarázásából. 
  • Sajnos a COVID-helyzetben sok cég kizárólag üzleti lehetőséget lát a helyzet iránti felelősség nélkül. Annak csak örülni tudnánk, ha a nevezett forgalmazó éppen nem ezen szereplők közé tartozik, így mostantól kutathatunk közösen, hogy ki jelenti a valódi veszélyt a fogyasztókra.
  • A kutatás során felajánljuk a közös munkát, és azt is, hogy fektessünk közösen a BOSON márkába, építsük közösen, mivel valóban magas minőségű lakossági antigén tesztről van szó, ezzel tudunk a legtöbbet tenni a fogyasztókért.
  • A magunk részéről ezzel a témát lezártnak tekintjük és a kapcsolódó kérdéseket nem a sajtóban kívánjuk rendezni.

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.