Clouds
21 Budapest
Dollár
356,84 Ft
Euró
387,40 Ft
Font
432,04 Ft
Bitcoin
23,685 $

64 éves férfi ütött el egy babakocsis nőt Sopronban, a 9 hónapos gyermek is megsérült

Fotó: police.hu
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Az édesanyát és a gyermeket is kórházba kellett szállítani, miután a babakocsi felborult a balesetben. 

A police.hu számolt be arról, hogy Sopronban, a Csengery utcában közlekedett személygépkocsijával egy 64 éves férfi 2022. december 2-án 9 óra 30 perc körül. A Batsányi utca kereszteződéséhez érve balra kívánt kanyarodni, azonban nem biztosított áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan haladó, a kisgyermekét babakocsiban toló 22 éves nőnek, és őket elütötte.

Soron kívül Ma lenne 30 éves az újbudai rendőrgyilkosság áldozata, Baumann Péter

Hozzátették, hogy a soproni asszony az eset során a földre esett, a babakocsi pedig – benne a 9 hónapos gyermekkel – felborult. Ennek következtében az édesanya és gyermeke is megsérült, ezért a mentőszolgálat munkatársai őket kórházba szállították.

Fotó: police.hu

A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit, akik a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysággal egyetemben felhívják néhány dologra a figyelmet: 

  • Közlekedésük során nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet.
  • Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárművet!
  • Próbáljanak meg szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.