Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,74 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
451,71 Ft
Bitcoin
62,985 $

5000 fős koncerttel kísérleteztek Barcelonában

Komoly járványügyi kísérletbe kezdtek Barcelonában, ugyanis 5000 fő részvételével koncertet rendeztek számos óvintézkedés, mint kötelező maszkviselés mellett

Barcelona, 2021. március 27. A közönség tagjai védőmaszkban a Love of Lesbian nevű spanyol popegyüttes koncertjén Barcelonában 2021. március 27-én. Spanyolországban ez az első koncert a koronavírus-járvány egy évvel ezelőtti kitörése óta, a közönség tagjainak PCR-tesztet kellett végezniük és mindegyikük kapott egy FFP2-es maszkot. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az eseménnyel a szervezők azt kívánják bizonyítani az egészségügyi hatóságoknak, hogy kellő odafigyeléssel lehetséges biztonságos körülmények között tömegrendezvényeket tartani, minimalizálva a koronavírus-fertőzés kockázatát.

A közönségnek a koncert napján, szombaton antigéntesztet kellett elvégeztetnie, amelyet kijelölt helyszíneken tehetett meg ingyenesen. Ötezerből hat vizsgálat eredménye lett pozitív. Soron kívül Változékony időjárás vár ránk szerdán, több helyen is van kilátás csapadékra

A negatív teszttel rendelkezőket négy bejáraton, fokozatosan engedték be a koncertre. A folyamatosan szellőztetett termet három, egyenként 1800 ember befogadására alkalmas területre osztották fel. Belépéskor megmérték a testhőmérsékletet, kötelező volt a kézfertőtlenítés és mindenki kapott egy új FFP2-es maszkot, hogy lecserélje azt, amelyben érkezett.

„Ránk figyel a világ” – mondta Santi Balmes, a Love of Lesbian barcelonai zenekar frontembere a koncert kezdetén, arra kérte a közönséget, hogy szórakozzon felelősségteljesen és senki ne vegye le maszkját. Egyúttal a koncertet a létfontosságú ágazatokban, köztük az egészségügyben dolgozóknak ajánlotta.

A rendezvényt a szórakoztató- és zeneipari szakembereket tömörítő Fesztiválok a biztonságos kultúráért csoport szervezte, amely első ilyen jellegű kísérletét decemberben tartotta. Az akkori eseményen mintegy ötszázan vettek részt és senki sem fertőződött meg.

A mostani koncert megrendezésének költsége elérte a 200 ezer eurót (72,7 millió forint). Az eseményen részt vett a tartományi ügyvivő kormány, valamint a városvezetés több tagja is.