Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

„Égni fogtok, mint a fáklya!” – felgyújtotta korábbi albérletét és halálosan megfenyegette a marcali családot

A büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi fenyegetőzött, majd be is váltotta ígéretét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dave Hoefler
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi 2022 júliusáig albérlőként lakott a sértett tulajdonát képező Marcali környéki ingatlanban, csakhogy rendszeresen vitába keveredett a ház tulajdonosával, ami egészen addig fajult, hogy a tulaj megkérte, költözzön ki a házból.

Noha a férfi ennek eleget tett, a kiköltözéskor megfenyegette a sértett családját azzal, hogy rájuk fogja gyújtani a házat. Alig telt el egy kis idő, a férfi 2022 júliusának végén be is váltotta a fenyegetését: délután bement a sértett tulajdonát képező ingatlanra, egy öngyújtóval meggyújtotta a lakóházzal egybeépített terménytárolóban lévő szénát, majd amikor látta, hogy a széna nyílt lánggal égni kezd, elhagyta az ingatlant. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A tűz ezt követően átterjedt a melléképület födémjére, majd a tetőszerkezeten keresztül haladt a ház utcafronti része felé. A tüzet végül a sértett szomszéd udvarban tartózkodó gyerekei vették észre, ezért a szülök még időben bejelentést tudtak tenni a segélyhívón.

A helyszínre siető hivatásos tűzoltóknak köszönhetően a közel 2 millió forint értékű autó megúszta, ám így is több mint 500 ezer forint kára keletkezett a tulajdonosnak a gyújtogatás miatt. Ha ez nem lenne elég, a vádlott néhány nappal az eset után – az általa okozott tűzre utalva – a sértettet és feleségét megfenyegette azzal is, hogy „égni fogtok, mint a fáklya!”, ezért közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésére tett indítványt. A fotókat a Marcali Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során a vádlott által okozott tűz következtében megrongálódott épületrészről:

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.