Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Szentkirályi szerint Karácsony a hajléktalankérdéssel sem foglalkozik

Újabb kritikákat fogalmazott meg Karácsony Gergely felé Szentkirályi Alexandra, aki arra készül, hogy átvegye Budapest irányítását.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Vitézy Dávid szintén erre készül, és ismét odaszólt Karácsony Gergelynek, aki a kutatások szerint még mindig vezet a két fő riválisa előtt, de ez még változhat. Szentkirályi Alexandra messze nem elégedett Budapest főpolgármesterének munkájával, és napi szinten sorolja a hiányosságokat, videós formában is.

„Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyaltam a Budapestet és a budapestieket érintő kérdésekről. A fővárosiak érdekében elengedhetetlen az, hogy a Belügyminisztériummal folyamatos párbeszéd és együttműködés alakuljon ki egy biztonságos rendezett Budapest érdekében.” – írta a Facebook oldalán Szentkirályi, akit többek között Nemcsakák Károly, „Vágási Feri” is támogat. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Szentkirályi a posztjában megjegezte, míg korábban 37 ezer órában dolgozott együtt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a BRFK-val, addig 2023-ra ez a szám 2 ezerre csökkent. „2023-ra drasztikusan csökkent a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság BRFK-val való közös járőrözésének óraszáma. Míg 2019-ben évi 37 ezer órában dolgoztak együtt, addig 2023-ra ez a szám 2 ezerre csökkent. Ezt az együttműködést a 2019 előtti óraszámra kell visszaépíteni a budapestiek biztonsága érdekében.”

Szentkirályi és a hajléktalankérdés

A Fidesz jelöltje támogatja a kerékpárosokat, ahogyan az autósokat is, de más rendszert képzel el, mint Karácsony, aminek hangot is adott, biztosítván ezzel a mentők, a tűzoltók és a rendőrök munkáját. „Meg kell adni a lehetőséget a kerékpárosoknak és az autósoknak is a biztonságos közlekedésre. Jelenleg a közlekedési káosz az élet- és vagyonbiztonságot veszélyezteti. Nem lehet mondvacsinált indokokkal akadályozni a mentők és a tűzoltók közlekedését!”

Szentkirályi szerint Karácsony még csak a hajléktalan kérdéssel sem foglalkozik, ami az egyik legfontosabb kérdés Budapesten, melynek ráadásul látható jelei is vannak. „Karácsony nem foglalkozik a hajléktalankérdéssel. Facebook-posztokból nem lehet ezt a kérdést megoldani. Arról egyeztettem a miniszterrel, hogy végig kell gondolnunk azt a jogszabályi környezetet, ami megteremti a lehetőségét a helyzet megfelelő kezelésének. Nem lehet, hogy a közösségi közlekedés, az aluljárók és a közterek használhatatlanok azért, mert mások életvitelszerűen ott tartózkodnak.”

Heteken belül konkrét megoldási javaslattal fognak jelentkezni a bulinegyed közbiztonsági helyzete kapcsán, ami ugyancsak a fontosabb kérdések közé tartozik a Budapesten élők számára. „Áttekintettük a bulinegyed közbiztonsági helyzetét is. Heteken belül konkrét megoldási javaslattal fogunk jelentkezni. Ha a főváros és a Belügyminisztérium között van együttműködés, annak a budapestiek lesznek a nyertesei. Rengeteg teendőnk van, ezért a Belügyminisztériummal a továbbiakban is együtt fogok dolgozni, hogy sokkal nagyobb rend és biztonság legyen Budapesten.