Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Három éven belül 25-30 munkásszálló készülhet el kormányzati támogatással

A következő három évben mintegy 20 milliárdot fordít a kormány munkásszállók létesítésére.

...svg content...Fotó: A Xanga Seria Kft. új, kétszáz férőhelyes munkásszállója Nyíregyházán az átadás napján, 2023. június 27-én. A munkásszálló másfél milliárd forintból, mintegy 50 százalékos magyar állami támogatással épült meg. MTI/Vajda János
Belföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A magyar versenyszféra vállalkozásai szeptember 30-ig pályázhatnak állami támogatásra, hogy új munkásszállásokat hozzanak létre. A támogatás célja, hogy elősegítse a hazai munkaerő mobilitását és biztosítsa a beruházások munkaerőhiány miatti akadályoztatásának elkerülését.

Az új szabályozás értelmében a munkásszállásokon csak akkor szállásolhatók el külföldi munkavállalók, ha nincs igény a helyekre magyar munkavállalók részéről. További feltétel, hogy a létesítményekben a magyar munkaerő aránya nem eshet 50 százalék alá, ugyanis amennyiben ez megtörténik, a támogatás egy részét vissza kell fizetni. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

A következő három évben a kormány közel 20 milliárd forintot különített el 25-30 új munkásszállás létrehozására. A pályázatoknak számos új követelménynek meg kell felelniük, többek között az épületek fenntarthatóságának, a munkavállalók kényelmének és a beruházások szorosabb ellenőrzésének, közölte a Nemzetgazdasági minisztérium.

A támogatás mértéke 30 és 75 százalék között mozog, és legalább 80, de legfeljebb 200 munkavállaló elszállásolására alkalmas létesítmények építését támogatja. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a létesítményt legalább 10 évig munkásszállásként üzemeltetik.

A program további részletei az OFA Nonprofit Kft. honlapján találhatók, ahol a pályázók tájékozódhatnak a szükséges dokumentumokról és a benyújtás módjáról. A Nemzetgazdasági minisztérium szerint az új szabályozások célja, hogy a munkásszállások hatékonyabban szolgálják a hazai munkaerőpiac igényeit, miközben támogatják a regionális fejlődést és a foglalkoztatás növelését is.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.