Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

4000 éves holttestet rejtett egy brit golfpálya tavacskája

Egy 4000 évvel ezelőtt élt férfi maradványait rejtette az a bronzkori koporsó, melyet még 2018 júliusában fedeztek fel az angliai Lincolnshire-ben, egy golfpályán lévő tóban.

...svg content...Fotó: Will Porada/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Business Insider beszámolója szerint a a koporsón és az abban található maradványokon két évig dolgoztak a szakemberek, most pedig kiállításra kerülnek a Lincoln Collection Múzeumban. 

Az archeológusok megállapították, hogy a 3 méter hosszú koporsót egy tölgyfa törzsének kivájásával készítették el. A kutatók szerint a férfi előkelő státusszal rendelkezhetett, mivel holttesttét növényekkel párnázták körbe, sírját pedig kavicshalomra helyezték.  Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

A férfi mellett egy fejszét is találtak, amely szintén jelentős felfedezésnek számít, hiszen jó állapotban maradt fent. A szakértők szerint nem egy egyszerű eszközt, hanem a tekintélyt szimbolizálhatja a holttest mellé temetve.

Nagy-Britanniában ezen a fejszén kívül csupán 11 hasonló eszközt találtak az ásatások során. 

Mark Casswell, a Tetney Golf Club tulajdonosa elmondta, hogy a családja el sem tudta volna képzelni, hogy a “golfpálya alatt egy teljesen másik világ van eltemetve”. 

Lenyűgöző, hogy milyen jó állapotban maradt fent a fejsze a nyelével együtt, mintha csak tegnap készítették volna” – mondta el Casswell.

Ezeken a helyeken törik fel vagy lopják el a legtöbb autót

Meglepő, de nem Budapest az autólopások és feltörések elsődleges helyszíne a rendőrség adatai szerint.