Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,73 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
451,58 Ft
Bitcoin
62,386 $

2027-ig biztosan helyén marad az UEFA elnöke

Az UEFA jelenlegi elnöke, Alexander Ceferin lesz az egyetlen jelölt a posztra az idén május elején tartandó választási kongresszuson.

Fotó: MTI/EPA/Keystone
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A szlovén 2016 szeptembere óta tölti be az európai labdarúgás első emberének szerepét, most pedig harmadszor is elindul az újabb négyéves ciklus sorsát eldöntő szavazáson.

Nehéz dolga aligha lesz, hiszen, mint azt az UEFA bejelentette, csütörtökön lejárt a regisztrációs időszak, ennek végéig pedig egyedül az 55 éves Ceferin adta be jelentkezését a posztra. Soron kívül Vitézy Karácsonyról: a legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev kampányát vigye

A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke, Noel le Grae a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tanácsának európai képviselőjeként indul az újraválasztásért, ellenfele pedig portugál kollégája, Fernando Gomes lesz.

A választási kongresszusra 2023. május 5-én kerül sor a portugáliai Lisszabonban. Amennyiben Ceferint újraválasztják, úgy hivatali ideje 2027-ben jár majd le.

Vitézy elárulta, megkeresték-e azzal, hogy lépjen vissza Szentkirályi javára

Azt is elmondta, minek tudja be azt, hogy Szentkirályi a kampányában rendre támadja Karácsonyt, míg Vitézy nem kap ilyen támadást.

Vitézy Karácsonyról: a legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev kampányát vigye

Egyúttal szerinte a jelenlegi főpolgármesternek az is előbbre való, hogy „arról próbáljon beszélni, most akkor Magyar Péternek össze kell fognia a DK-val, vagy sem”.