Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,96 Ft
Euró
389,16 Ft
Font
455,03 Ft
Bitcoin
57,259 $

Mélyen a zsebükbe nyúlhatnak a drukkerek, akik belevágnak a nyári Eb-túrába

Mivel a magyar válogatott is kijutott a Németországban megrendezendő Eb-re, várhatóan több ezer magyar drukker indul majd útnak, hogy szurkoljanak a válogatottnak. Ehhez azonban mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk.

Fotó: MTI/EPA/Martial Trezzini
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az idei év egyik talán legizgalmasabb eseményének ígérkezik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, ugyanakkor ha nem otthon, a kanapéról tervezzük követni a mérkőzéseket, jelentős összegekkel kell számolni. Hogy pontosan mennyivel, erre a Pénzcentrum adott választ.

A friss adatok alapján milliókat hozott lázba a közelgő Euro 2024, hiszen eddig több mint 28 millió jegyigénylés érkezett. Mint ismert, az előző évek hagyományai szerint most is előzetesen jelezhették jegyigényüket a szurkolók, hogy aztán majd egy sorsolás keretében dőljön el, kinek jut ténylegesen belépő.

A sorsolásra január végén kerül sor, majd a szövetség tavasszal megnyitja a „ticket resale” oldalt, ahová azok tehetik majd fel jegyüket, akik valamilyen okból mégsem tudnak elmenni a mérkőzésre, melyre a jegy szól. Az UEFA hivatalos tájékoztatása szerint a jegyárak a következőképpen alakulnak a csoportmérkőzésekre:

  • 4. kategória: 30 euró (11 ezer forint)
  • 3. kategória: 60 euró (22 ezer forint)
  • 2. kategória: 150 euró (56 ezer forint)
  • 1. kategória: 200 euró (75 ezer forint)

A fenti listán is jól látszik, már a legolcsóbb jegy is igen borsos, ráadásul általában nem is egy jegyet szoktak igényelni a drukkerek, így még mélyebben zsebbe kell nyúlni. Amennyiben pedig a magyar válogatott továbbjutna a csoportból, a nyolcaddöntőben 50, 85, 175 és 250 eurós jegyárakra kell készülni, egy negyeddöntő esetében pedig 60, 100, 200 és 300 eurós áron lehet jegyet vásárolni.

Valahogy oda is kell jutni

Hiába szereztük meg az áhított jegyet, valahogyan még ki is kell jutni a mérkőzésre: a WizzAir jóvoltából ugyan ez könnyebb a magyarok számára, hiszen a légitársaság decemberi bejelentése alapján a magyar válogatott kölni és stuttgarti meccseire szurkolói különgépeket indít, egységesen 60 ezer forintos áron; nem biztos, hogy mindenki a repülést választja.

Ha a tömegközlekedésre esik a választásunk, úgy a MÁV járataival Kölnbe 60 eurótól (22 ezer forint), Stuttgartba pedig 43 eurótól (16 ezer forint) utazhatunk. Ezek az árak persze egy útra, másodosztályra értendőek. Amennyiben pedig saját autóval vágnánk neki az útnak, úgy érdemes előre kalkulálni a német üzemanyagárakkal, mely jelenleg a 95-ös benzin esetében nagyjából 1,7 euró, vagyis 644 forint, de a dízel is hasonló árfekvésben mozog.

Mindez azt jelenti, hogy ha Budapestről indulunk autóval, úgy Kölnig 1145; Stuttgartig pedig 920 kilométeres távval kell számolnunk. Oda-vissza pedig ez előbbinél 2290 kilométert, utóbbinál pedig 1840 kilométert jelent. Egy 100 kilométeren 8 litert fogyasztó autó esetében, 600 forintos üzemanyagárral számolva Köln esetében oda-vissza 110 ezer forint; míg Stuttgart oda-vissza 88 ezer forint.

Végezetül ne feledkezzünk meg a szállásról sem: Németországban aligha találni alacsonyabb árfekvésű szállást, hiszen Kölnben és Stuttgartban is 30-40 ezer forint környékén indul egy éjszaka két főre. Érdemes tehát még most, időben megtervezni az utazást, a szállást és minden egyebet, hiszen sokan már le is foglalták például szállásukat Németországban.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.