Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

2024-ben érkezhet a Windows 12

A Microsoft már javában dolgozik a népszerű operációs rendszer következő verzióján.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
PC

Kiss László

Szerkesztő

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Windows 12 érkezése 2024 őszén várható, mostanában pedig arról is egyre többet hallani, hogy milyen újdonságokat vonultathat majd fel a felhasználóknak.

Az első Windows-szivárogtatások szerint a felhasználói felület érezhető vizuális újraértelmezése felé tartunk, mely során folytatódhat a trend, miszerint a Microsoft rendszere egyre inkább a MacOS stílusjegyeit és funkcióit veszi át. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Fontos megemlíteni, hogy bár sok helyen tényként közlik az új rendszer érkezését, a Microsoft hivatalosan még nem erősítette meg az új operációs rendszer létezését. Beszédes azonban, hogy a Build 2023 során egy „next-gen Windows-ról” beszéltek.

A Windows 12-től várt egyik fő újítás a felhasználói felület jelentős vizuális átalakítása. A Windows Latest szerint a Microsoft fejlesztőcsapata jelenleg egy „lebegő” tálcát tesztel, amely a Windows korábbi verzióitól eltérően már nem a képernyő széleihez dokkolna, hanem lebegne úgy, hogy egy meghatározott rés lenne közte és a kijelző alja között.

A Microsoft a vizuális szempontokon túlmenően úgy tűnik, készen áll arra is, hogy megduplázza a Windows ARM architektúrára való optimalizálására irányuló erőfeszítéseit. Az Apple a saját ARM processzoraira való sikeres átállással egyértelműen jelezte a követendő irányt.

A múltban az ARM processzorokkal ellátott Microsoft-eszközök, mint például a Surface Pro 9 és a Windows 11-et futtató eszközök lényegesen alacsonyabb teljesítményt nyújtottak, mint az x86-os platformon alapuló gépek vagy az Apple Silicon számítógépek. A Windows 12 fejlesztésével azonban úgy tűnik, hogy a Microsoft ezt a szakadékot a Win32 és az ARM architektúra kompatibilitásának javításával igyekszik áthidalni.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.