Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

20 év börtönt kaphat egy nő, aki segített egy halálraítéltnek megzsarolni egy nővért

A férfi először arra vette rá a nővért, hogy mobiltelefont és dohányt csempésszen be neki, de később egy fegyverhez is hozzá akart jutni rajta keresztül.

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az 55 éves írónőt, Samantha Al-Rekabit azzal vádolják Nebraskában, hogy segített egy halálraítéltnek, Aubrey Trail-nek 25 ezer dollárt kicsalni az egyik nővértől, aki korábban a börtönben dolgozott. A tipp egy másik rabtól származott, ennek köszönhetően kezdődhetett meg a nyomozás 2021 márciusában.

Mindez alig három hónappal azelőtt történt, hogy Trailt halálra ítélték, amiért 2017-ben brutálisan meggyilkolta, majd feldarabolta Sydney Loofe-t, akivel a Tinderen keresztül ismerkedett meg. Al-Rekabi könyvet írt a Loofe-gyilkosságról, így ismerte meg a férfit. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Az ápolónő elmondta a nyomozóknak, hogy megbízott Trail-ben, ezért a házasságában tapasztalt problémákról is beszélt neki. A férfi ezt kihasználva manipulálta őt, rávette, hogy mobiltelefont és dohányt csempésszen be neki. Sőt, egy fegyverhez is hozzá akart jutni rajta keresztül.

A telefonhívások buktatták le

Később azt hazudta, hogy megbízott egy bérgyilkost, ölje meg a nő férjét. Közölte, a megbízást csak akkor lehet visszavonni, ha 25 ezer dollárt fizet neki. Ezért a nővér elment a bankba, hogy felvegye az említett összeget, ahová Al-Rekabi is elkísérte.

A nyomozók birtokába jutott hangfelvételeken az írónő azzal hencegett Trail-nek, hogy hamarosan megkapják a pénzt, mire utóbbi azt válaszolta: „nincs más választása”. Al-Rekabi beismerte a bűnrészességét, illetve állította, csak azért segített a férfinek, nehogy az ártson a börtönben ülő fiának.

A Daily Beast beszámolója alapján a nőt zsarolással vádolják, az óvadékát 5 ezer dollárban (közel 1,8 millió forint) állapították meg, ha pedig elítélik, 20 év börtönt kaphat. Eközben Trail azzal töltötte az utóbbi hónapokat, hogy a saját kivégzését sürgesse, ám a bíró kijelentette, a férfinek nem áll jogában megválasztani a halála időpontját.