Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

13-ra emelkedett a spanyol klubban kitört tűz halálos áldozatainak száma

Ahogy a mentőegységek keresik a további áldozatokat, újabb holttesteket találtak az éjszakai klubban.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Marcial Guillen
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a spanyolországi Murcia egyik szórakozóhelyén csaptak fel a lángok, s bár először 6, majd 9, most már 13 halálos áldozatról tudni.

A CNN a helyi hatóságok közlése nyomán számolt be arról, hogy legkevesebb 13 ember életét vesztette, s 4 megsérült abban a tűzben, mely vasárnap kora reggel tört ki a spanyolországi Murcia egyik szórakozóhelyén. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A mentőszolgálatok még mindig a helyszínen vannak, további áldozatok után kutatva, a honlapjukon közzétett frissítés szerint pedig nem zárható ki, hogy tovább növekszik majd a halálos áldozatok száma. A tűz keletkezésének oka továbbra sem ismert.

A murciai mentőszolgálat közlése szerint a sérültek között van két 22 és 25 éves nő, valamint két 41 és 45 éves férfi, akiket mindannyian füstmérgezés miatt szállítottak kórházba. Úgy tudni, várhatóan a helyszínre érkezik Jose Ángel Antelo alelnök és belügyminiszter, a rendkívüli helyzetek és a területrendezés minisztere is.

A CNN információi szerint a közeli Palacio de los Deportesben információs központot alakítottak ki az áldozatok hozzátartozói számára, ahol egy pszichológusokból álló csapat feladata lesz a segítségnyújtás.