Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

Azzal fenyegetőzött a TikTokon a 15 éves fiú, hogy támadást intéz egy magyarországi mecset ellen. Kiderült, csak a nézettségért csinálta.

...svg content...Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a TEK-et április 29-én értesítették arról, hogy Magyarország területén egy mecsetben tervezett támadásról észlelték ismeretlen személy bejegyzését egy videómegosztón. A TikTok-ra feltöltött hajnali bejegyzést egy újabb követte, melyben a felhasználó arról adott tájékoztatást, hogy négyórányi autóbuszos utazása után a támadást élőben fogja közvetíteni.

A TEK a rendőrséggel együttműködve azonnal akcióba lépett, valamint haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a hazai vallási helyek, közösségek és intézmények felé, valamint számos biztonsági protokollt léptettek életbe.

Nem sokra rá azonosították a felhasználót, akiről kiderült, hogy egy 15 éves érdi fiú. TikTok-oldaláról egyértelműen kiderült, hogy követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon, mikor két mecsetet megtámadott és cselekményét élőben közvetítette.

A fiú épp busszal tartott Kazincbarcikára, s mint kiderült, a barátnőjéhez ment, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett, ezért a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra állították elő zaklatás miatt. A rendőrkapitányságon aztán a kommandósok bilincselték, majd megmotozták.

Az RTL stábja több mecset környékén is megerősített védelmet tapasztalt. A fiú nem jelölte meg, hogy melyik mecsetet akarta megtámadni. Vallomásából pedig később kiderült, nem gondolta komolyan a terrortámadással való fenyegetést, csak a TikTok-oldala nézettségét akarta növelni. Semmilyen robbanószerkezetet nem találtak a fiúnál, és nem merült fel, hogy társai is lettek volna.